Kyslý kapustový šalát

redakcia - fotkaredakcia, 21. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
50 g
1 ks
2 PL
3 PL
1/4 KL




Postup

  1. 1

    Kapustu očistíme a nastrúhame na jemné pásiky, ktoré nasypeme do 2 l vriacej vody. Keď voda opäť zovrie, kapustu scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme dobre odkvapkať.

  2. 2

    Očistenú cibuľu spolu so slaninou pokrájame nadrobno. Slaninu na oleji vypečieme do chrumkava, pridáme cibuľu a krátko speníme. Ešte horúce vmiešame do kapusty, okoreníme a necháme marinovať.

  3. 3

    Dobre premiešame a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia