Zeleninový rogan josh
Foto: ryzasos
Rogan josh je pokrm pochádzajúci z oblasti Kašmíru, tradične pripravovaný s jahňacím mäsom. Opojná kombinácia
intenzívneho korenia v krémovej paradajkovej karí omáčke. Má Zobraziť celý popisRogan josh je pokrm pochádzajúci z oblasti Kašmíru, tradične pripravovaný s jahňacím mäsom. Opojná kombinácia
intenzívneho korenia v krémovej paradajkovej karí omáčke. Má vážny chuťový punc!
Ryža SOS Basmati ideálne dopĺňa chuť tohto orientálneho receptu.
Zdroj: Ryža SOS
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 strúčik |
|
1 KL strúhaný |
|
3 PL |
|
1/2 ČL |
|
200 g |
|
100 g uvarený |
|
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Ryžu basmati uvarte podľa inštrukcií na obale.
- 2
Zemiaky, karfiol a mrkvu uvarte vo vriacej vode 10 – 15 minút, kým nezmäknú. Sceďte a nechajte vychladnúť.
- 3
Na veľkej panvici rozohrejte olej, pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor a restujte približne 5 minút.
- 4
Pridajte pastu rogan josh a feniklové semiačka a premiešajte. Pridajte paradajky, uvarenú zeleninu, uvarený cícer a 200 ml vody a poduste 5 – 10 minút.
- 5
Nakoniec pridajte nakrájanú čerstvú paradajku, soľ a korenie a podávajte s ryžou basmati.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu