Foto: stacy77777
Dnešná ľahká....
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks (biela časť) |
|
2 ks |
|
20 lístkov |
|
2 ks |
|
100 g (na dusenie) |
|
1 ks |
|
0,5 lyžičky |
|
1,5 l |
|
podľa chuti |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Nakrájame pór, cibuľku jarnú aj s vňaťou a rukolu. Do hrnca dáme roztopiť maslo a všetky druhy zeleniny podusíme na masle asi 5-6minút.
- 2
Prilejeme horúcu vodu, nakrájame ošúpané dva väčšie zemiaky, pridáme bobkový list,mleté korenie,soľ a necháme variť,kým nebudú zemiaky mäkké. Odstavíme z ohňa,necháme troška vychladiť, vyberieme bobkový list a všetko vymiešame tyčovým mixérom.
- 3
Dáme späť na oheň, prilejeme smotanu a necháme ešte prejsť varom zo dve minútky.Podávala som s plátkami cereálnej bagety.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu