Pórovo-cibuľová polievka s rukolou

stacy77777 - fotkastacy77777, 23. marca 2013

Dnešná ľahká....

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (biela časť)
2 ks
20 lístkov
2 ks
100 g (na dusenie)
1 ks
0,5 lyžičky
1,5 l
podľa chuti
100 ml




Postup

  1. 1

    Nakrájame pór, cibuľku jarnú aj s vňaťou a rukolu. Do hrnca dáme roztopiť maslo a všetky druhy zeleniny podusíme na masle asi 5-6minút.

  2. 2

    Prilejeme horúcu vodu, nakrájame ošúpané dva väčšie zemiaky, pridáme bobkový list,mleté korenie,soľ a necháme variť,kým nebudú zemiaky mäkké. Odstavíme z ohňa,necháme troška vychladiť, vyberieme bobkový list a všetko vymiešame tyčovým mixérom.

  3. 3

    Dáme späť na oheň, prilejeme smotanu a necháme ešte prejsť varom zo dve minútky.Podávala som s plátkami cereálnej bagety.

Diskusia k receptu

lusinkab
Tak toto si ja ukladam mam taketo polievocky rada a podla vsetkeho co v nej je musi byt aj vynikajuca :-)
stacy77777
@lusinkab - polievka bola naozaj chutná....@ivanovic - pravdaže, sto ľudí-sto chutí, veď každému nám chutí dačo iné,nič sa nedeje, ale v tej polievočke zmixovaná s ostatnou zeleninou nebola taká výrazná,viac prevládala chuť pórku,ďakujem obom za komentár
evanaaa
Takúto krémovú pórkovú varila dnes na PRIME jedna zo zúčastnených - polievka niekomu chutila, niekomu nie. Ja osobne som ju ešte nejedla.
elixir
Dnes som varila túto chutnú polievku, len s malou zmenou- dala som menej smotany a na vrch šupla petržlenovú vňať. Ďakujem Ti za recept. :)



stacy77777
@elix ír - veľmi si ma potešila, som rada, že chutilo, od teba si to veľmi cením, veď tvoje polievočky sú tu na Vareche jedny z naj,naj...