Baskický špargľový krém fotorecept

amelie - fotkaamelie, 7. mája 2012
Baskický špargľový krém (fotorecept)
Foto: amelie

Je sezóna špargle, ani ja som jej neodolala. Predtým som ju pripravovala inak, ale sused mi poradil vyskúšať tento recept. Krém je Zobraziť celý popisJe sezóna špargle, ani ja som jej neodolala. Predtým som ju pripravovala inak, ale sused mi poradil vyskúšať tento recept. Krém je veľmi lahodný.

4
porcie

Suroviny

500 g
750 ml (slepačí)
2 ks
12 pl
1 čl
1 čl




Postup

  1. 1

    Nachystáme si potrebné suroviny.

    Baskický špargľový krém (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Špargľu ošúpeme, odkrojíme tvrdé konce a pokrájame asi na 7-centimetrové kúsky.

    Baskický špargľový krém (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca s väčším množstvom vody dáme cukor a soľ a necháme ju zovrieť. Do vriacej vložíme špargľu a povaríme 3-5 minút.

    Baskický špargľový krém (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opatrne scedíme cez sito. Radšej na dvakrát, aby sa špargľa nerozpadla.

    Baskický špargľový krém (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Scedenú špargľu preložíme znova do hrnca a zalejeme vývarom. Len čo vývar začne vrieť, znížime teplotu, hrniec zakryjeme pokrievkou a na slabom plameni varíme ešte 15-20 minút. Medzitým v miske zmiešame žĺtky so 6 lyžicami šľahačkovej smotany.

    Baskický špargľový krém (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uvarenú špargľu mimo sporáka rozmixujeme a do krému pridáme zmes žĺtkov a šľahačky.

    Baskický špargľový krém (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krém prelejeme do hrnca a vrátime na sporák. Za stáleho miešania varíme, kým nezačne hustnúť - trvá to 7-8 minút. Nesmie vrieť!

    Baskický špargľový krém (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mimo sporáka pridáme do krému zvyšných 6 lyžíc smotany a trošku čerstvo namletého čierneho korenia. Baskický špargľový krém sa podáva vychladený, ale výborný je aj teplý. Do misiek sa dávajú kúsky sušenej šunky (serrano, prosciutto, schwarzwaldská...) a postrúhaný alebo nadrobno pokrájaný tvrdý syr.

    Baskický špargľový krém (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

nonna
Je určite super, i keď ja by som to vyskúšala bez šunky, ale s viacerými druhmi syra.Ukladám do KK.
amelie
recept nie je nedotknuteľný, pokojne si ho vylepši podľa vlastnej chuti, @nonna :-)
sisok
Tak ja urcite vyskusam. Spravim ale z bielej violette spragle :)
jamarlen
dnes sme ho vyskúšali, výborná....variť to bolo trebaoveľa kratšie. vďaka za rcp. tá šunka /mali sme francúzsky jambor/ v tom bola tiež dobrá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia