Zapekaný baklažán v paradajkovom ragú

Martin Krasňanský
sous chef reštaurácie Vinum Galeria Bozen v Pezinku, 16. augusta 2015
Zapekaný baklažán v paradajkovom ragú
Foto: Ľuboš Pilc

Lečo s vajíčkom či grilovaná zelenina... Práve v jednoduchých jedlách najlepšie vynikne chuť poctivo vypestovaných a čerstvých plodov zeme. Žiadnu hostinu si neviem bez nich ani predstaviť.

4
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
200 g
3 ks
3 ks
3 g
2 g
150 g
2 ks čerstvé
3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažán prekrojíme pozdĺžne na polovicu, vydlabeme stred, ktorý potom prekrojíme. Tekvicu očistíme, nakrájame na menšie kocky a spolu s baklažánom a nakrájanou paprikou restujeme na masle a šalotke, dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Z baklažánu vznikla „lodička“, do ktorej vložíme pripravenú zmes. Navrch naplneného baklažánu nadrobíme kravský hrudkový syr a dáme zapiecť do rozohriatej rúry pri 180°C.

  3. 3

    Medzitým nakrájame rajčiny na kocky, urestujeme ich na zvyšnej šalotke a masle, pridáme cesnak a dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha