Zapekaný baklažán v paradajkovom ragú
sous chef reštaurácie Vinum Galeria Bozen v Pezinku, 16. augusta 2015
Foto: Ľuboš Pilc
Lečo s vajíčkom či grilovaná zelenina... Práve v jednoduchých jedlách najlepšie vynikne chuť poctivo vypestovaných a čerstvých plodov zeme. Žiadnu hostinu si neviem bez Zobraziť celý popisLečo s vajíčkom či grilovaná zelenina... Práve v jednoduchých jedlách najlepšie vynikne chuť poctivo vypestovaných a čerstvých plodov zeme. Žiadnu hostinu si neviem bez nich ani predstaviť.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Baklažán prekrojíme pozdĺžne na polovicu, vydlabeme stred, ktorý potom prekrojíme. Tekvicu očistíme, nakrájame na menšie kocky a spolu s baklažánom a nakrájanou paprikou restujeme na masle a šalotke, dochutíme soľou a korením.
- 2
Z baklažánu vznikla „lodička“, do ktorej vložíme pripravenú zmes. Navrch naplneného baklažánu nadrobíme kravský hrudkový syr a dáme zapiecť do rozohriatej rúry pri 180°C.
- 3
Medzitým nakrájame rajčiny na kocky, urestujeme ich na zvyšnej šalotke a masle, pridáme cesnak a dochutíme soľou a korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu