Naša obľúbená kapusta

marsis - bez fotkymarsis, 1. februára 2010

Takúto kapustu robievala moja maminka a všetci sme ju radi jedávali. Je to chutné, sýte a celoročné jedlo, ktoré sa dá aj zamraziť.

8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

750  g
500 g
500 g
1 šálka
3 kk
3 - 4 ks
1 kelímok
4 PL
3 ČL
1 ČL
2 PL
3 PL
2 l
1 ks
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme vo vode ako do plnenej papriky.

  2. 2

    Nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme bobkový list, nové korenie, nakrájanú hlávkovú kapustu, osolíme, podusíme cca 5 minút, pridáme kyslú kapustu, vodu a dusíme spolu asi hodinku vo väčšom hrnci.

  3. 3

    Ryžu, mäso, vajcia, soľ, mleté čierne korenie vymiešame, naplníme papriky, urobíme si mokrými rukami guľky a všetko spolu poukladáme do jenskej misy alebo do pekáčika. Podlejeme pohárikom vody a dáme na hodinku upiecť do trúby pri 180 stupňoch.

  4. 4

    Kapustu zahustíme múkou rozmiešanou vo vode, pridáme sušený kôpor, vložíme do nej plnené papriky, mäsové guľky a vlejeme aj šťavu z pečenia. Podávame zdobené smotanou so zemiakmi, knedľou alebo s chlebom.

Diskusia k receptu

carioca
Mnam same dobre veci a hlavne kapusticka kysla tu ja velmi rada
modrykamen
Ak môžem poradiť. Ja robím zápražku tak, že nasucho opražím hladkú múku a rozriedim vodou. Podľa mňa je to chutnejšie ako zátrepka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia