Takúto kapustu robievala moja maminka a všetci sme ju radi jedávali. Je to chutné, sýte a celoročné jedlo, ktoré sa dá aj zamraziť.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
750 g |
|
500 g |
|
500 g |
|
1 šálka |
|
3 kk |
|
3 - 4 ks |
|
1 kelímok |
|
4 PL |
|
3 ČL |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
2 l |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Ryžu uvaríme vo vode ako do plnenej papriky.
- 2
Nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme bobkový list, nové korenie, nakrájanú hlávkovú kapustu, osolíme, podusíme cca 5 minút, pridáme kyslú kapustu, vodu a dusíme spolu asi hodinku vo väčšom hrnci.
- 3
Ryžu, mäso, vajcia, soľ, mleté čierne korenie vymiešame, naplníme papriky, urobíme si mokrými rukami guľky a všetko spolu poukladáme do jenskej misy alebo do pekáčika. Podlejeme pohárikom vody a dáme na hodinku upiecť do trúby pri 180 stupňoch.
- 4
Kapustu zahustíme múkou rozmiešanou vo vode, pridáme sušený kôpor, vložíme do nej plnené papriky, mäsové guľky a vlejeme aj šťavu z pečenia. Podávame zdobené smotanou so zemiakmi, knedľou alebo s chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu