Chlebové guľky s medvedím cesnakom
Márió Gombos
šéfkuchár hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 4. októbra 2015
šéfkuchár hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 4. októbra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu a medvedí cesnak nakrájame na veľmi malé kúsky. Najprv bielu cibuľu, potom medvedí cesnak urestujeme, ale len minútu.
- 2
Chlieb rozkrájame na malé kúsky, nalejeme naň mlieko, vajcia, osolíme, okoreníme, a necháme stáť 20 minút. Potom spolu s cibuľou rozmixujeme na cesto.
- 3
Z cesta spravíme guľôčky veľkosti orecha a dáme do vriacej vody. Podávame ako prílohu k perkeltom, ku gulášom či k ragú.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/celozrnna-polevka-chlebova-s-ce...