Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami
Cuketu umyjeme, zbavíme jadra a spolu s očistenou mrkvou nastrúhame na hrubšie rezance. Pridáme ovsené vločky, ...
Fazuľová kapustnica
Recept som vytvorila spojením klasického receptu na kapustnicu a chuti uvariť vegetariánsky variant kapustnice.
Brokovnica so syrom
Nesmejte sa všetci. Pred pár rokmi sme začali pestovať Brokolicu na našej záhradke, a moja...
Kuracie mäso s rukolovým šalátom
Už odmalička mám najradšej tú najjednoduchšiu úpravu mäsa - na prírodno, preto dnes ponúkam tento variabilný...
Lasagne mrkvovo-tekvicové
Moje ďalšie vydarené lasagne :-) proste ich zbožňujem, a nemusia byť len s mäskom :-) Pôvodný...
Boloňské cuketové špagety
Toto jedlo je vhodné aj pre diéty bez lepku, prípadne redukčné diéty, namiesto cestovín je...
Jogurtová nátierka s koreňovou zeleninou a limetkou
Máme radi nátierky, hlavne osviežujúce. V tejto horúčave sa mi ani variť nechcelo, len...
Zelerová nátierka so syrom a paprikou
Očistený surový zeler postrúhame, pridáme majolku, smotanu, nastrúhané 2 druhy tvrdého syra, varené...
Mrkvová pochúťka
Dúfam že postup je každému jasný. Mrkvu, zemiak postrúhame, cesnak roztlačíme pridáme cibuľu a...
Kurací šalát à la Caesar s parmezánovými čipsami
Populárny šalát, ktorého základom sú chrumkavé listy rímskeho šalátu, kúsky kuraťa a krutóny. My...
Zeleninová fritatta
Fritatta je skvelé talianske jedlo. Vo väčšine prípadov sa fritatta považuje za jedlo na raňajky, ...
Falošná krabia nátierka
Túto pomazánku ma naučil robiť môj priateľ a on ju má od svojej maminy...
Inšpirované Waldorf šalátom
Je veľa verzií tohto receptu, niekto pridáva aj kapustu alebo pomaranče. U nás sa pripravuje...
Cuketové medailónky s mätovým dipom
Najskôr som chcela robiť klasické cuketové placky. Ale potom zrazu prišla prudká myšlienka, ktorá sa...
Kapusta so škvarkami
Na surovú kyslú kapustu nasyp škvarky, všetko na panvici zohrej -občas premiešaj, aby kapusta neprihorela. Jedz...
Fazuľa v citrónovej omáčke
Na panvici rozohrej maslo, pridaj múku, odstav z ohňa, postupne prilievaj vývar a víno,...
Ratatouille po slovensky
Papriky a kapie očistíme a nakrájame na kúsky veľké asi 3 x 3 cm. Šampiňóny rozkrojíme...
Kel na smotane
Tento recept som čítala v novinách, dosť ma zaujal, tak som si ho vyskúšala...
Pšeno so zeleninou
Rada vymýšľam nové recepty. I keď pšeno (jáhle) nie je nové, dnes som si k...
Pečená dýně s fenyklem
Mezi podzimními a zimními jídly mám ráda nejen dýňové polévky, ale i saláty. Syrový fenikl...
Plnené brokolicové ruže
Tento recept som si vymyslela sama. Chcela som vyskúšať, či sa dajú plniť i brokolicové...
Zemiaky plnené tvarohom
Zemiaky dobre umyjeme a v šupke ich uvaríme v osolenej vode. Z uvarených zemiakov odkrojíme hornú...
Sójové koláčiky s avokádovým dipom
Sóju namočíme do horúcej vody a necháme cez noc napučať. Na druhý deň vymeníme vodu a...
Polievka z hokkaido tekvice so šalviou
Tekvicová polievka je moja obľúbená. Tento recept je ozvláštnený šalviou a aj tým, že tekvica...
Krémová mrkvová polievka
Na oleji orestuješ pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáš očistenú pokrájanú mkrvu a trošku soli, restuješ...
Grilovaný pozdrav zo stredomoria
Maje babuľky majú veľmi rady cukinky a baklažán. A keďže ich mám rád aj ja (teda...
Corn pie - koláč z kukurice
V tomto obdobi dozrieva jedla sladka kukurica . Je chutna uvarena , ale mozno z nej...
Politický zubáč
Prečo politický? Nuž, tieto Vianoce si ocko kúpil knižku Fešák nie som, ale variť viem...
Hubová vianočná polievka
Huby opláchneme, zalejeme vodou, pridáme cibuľu, osolíme a dáme variť. Varíme domäkka...
Čínsky Manchurian po slovensky
Manchurian je názov oblasti, ktorý je ale zároveň prívlastkom pre mnohé jedlá pochádzajúce z Číny...
Rukolový šalát
Rada spoznávam nové chute. Rukola je v mojom jedálničku novinka. Je veľmi lahodná, a...
Avokádovo-špargľová nátierka
Zelená, zdravá a chutná. Bol to skôr taký experiment, ale chutila mi tuším viac ako klasická avokádová nátierka....
Vyprážaná kapusta
Kapustu rozoberieme na listy, vyberieme hlúby a povaríme v osolenej vode. Odkvapkané navrstvíme 3 na...