Foto: alzbetty
"Tak, čo si mi dneska dobré ukuchtila?" nazízam pod pokrievku po príchode zo školy. "Anglickú panvičku," zasmeje sa mama. Samozrejme, toto má od anglického Zobraziť celý popis"Tak, čo si mi dneska dobré ukuchtila?" nazízam pod pokrievku po príchode zo školy. "Anglickú panvičku," zasmeje sa mama. Samozrejme, toto má od anglického jedla poriadne ďaleko, je to taká domáca slovenská zlepenina "čo dom, chladnička, špajza a rozum dal". :D Ale ktovie, možno by si aj nejaký Angličan pochutil... :D
porcia
Postup
-
1
Zemiaky pekne očistíme a nakrájame na tenučké plátky. Na teflónovej panvici ohrejeme olej, pridáme zemiaky a pekne opekáme. Potom posypeme soľou a korením.
- 2
Keď sú zemiaky opečené, prisypeme zeleninu. Mamča použila zmes karfiol, hrášok, mrkva, kaleráb, ružičková kapusta, ale každý podľa svojej chuti, kľudne môže byť aj čerstvá zelenina. V tejto fáze možno pridať aj nejaké to mäsko, šunku či slaninku, záleží na gurmánstve. Všetko podlejeme troškou vody (aby neprihorelo) a zakryté dusíme.
- 3
Vajíčko rozmiešame s nasekanou vňaťou, vylejeme na zemiaky a necháme stuhnúť. Potom posypeme syrom a necháme ho mierne rozpustiť. A dobrotka je na stole :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu