Zapečené zemiaky so zelenou fazuľkou

mrmrs - bez fotkymrmrs, 5. mája 2015
Zapečené zemiaky so zelenou fazuľkou
Foto: mrmrs

Bol jeden deň, keď sme nemali čo do úst, tak sme pozbierali všetko zo špajze a bolo :)

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

7 dcl (zaváraninový pohár)
10 ks
100 g
2 ks
2 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Ošúpeme si zemiaky. Fazuľku premyjeme vo vode aby sme necítili ocot - ideálne je použiť čerstvú ale my sme nemali :) Na troche oleja si opražíme cibuľku.

  2. 2

    Keď máme orestovanú cibuľku pridáme do nej fazuľky a cesnak (my sme mali sušený ale môže byť aj čerstvý). Restujeme asi 8 minút.

  3. 3

    Do orestovanej cibuľky s cesnakom nalejeme vodu a dusíme pokiaľ fazuľka nezmäkne. Posolíme a pridáme korenie - papriku aj pálivú aj sladkú, oregano a provensálske korenie. Korenie môžeme aj obmeniť, podľa nášho gusta.

  4. 4

    Do misy na pečenie si dáme papier na pečenie, poukladáme naň zemiaky nakrájané na kolieska. Pridáme maslo, posolíme ich, okoreníme. Pečieme 10 minút, zvrchu na 150 stupňoch.

  5. 5

    Keď sa zemiaky opečú, pridáme zmes cibuľky a fazuľky. Rovnomerne rozotrieme. Pridáme na plátky nakrájaný parmezán - grana padano a dáme zapiecť na 8 minút na 190 stupňov.

Diskusia k receptu

afataga
evidentne nemas ani potuchu, co to znamena nemat nic do ust
evanaaa
Ono to asi nie je myslené, že nemali čo do úst z finančnej stránky, ale že asi nebolo nič navarené, tak sa pozbieralo, čo bolo poruke a z toho vznikol tento recept, myslím, že nevypadá najhoršie.
1x mrmrs




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia