Foto: mrmrs
Bol jeden deň, keď sme nemali čo do úst, tak sme pozbierali všetko zo špajze a bolo :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ošúpeme si zemiaky. Fazuľku premyjeme vo vode aby sme necítili ocot - ideálne je použiť čerstvú ale my sme nemali :) Na troche oleja si opražíme cibuľku.
- 2
Keď máme orestovanú cibuľku pridáme do nej fazuľky a cesnak (my sme mali sušený ale môže byť aj čerstvý). Restujeme asi 8 minút.
- 3
Do orestovanej cibuľky s cesnakom nalejeme vodu a dusíme pokiaľ fazuľka nezmäkne. Posolíme a pridáme korenie - papriku aj pálivú aj sladkú, oregano a provensálske korenie. Korenie môžeme aj obmeniť, podľa nášho gusta.
- 4
Do misy na pečenie si dáme papier na pečenie, poukladáme naň zemiaky nakrájané na kolieska. Pridáme maslo, posolíme ich, okoreníme. Pečieme 10 minút, zvrchu na 150 stupňoch.
- 5
Keď sa zemiaky opečú, pridáme zmes cibuľky a fazuľky. Rovnomerne rozotrieme. Pridáme na plátky nakrájaný parmezán - grana padano a dáme zapiecť na 8 minút na 190 stupňov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu