Zemiaky s vysmážaným karfiolom fotorecept

andy54 - fotkaandy54, 13. júla 2010
Zemiaky s vysmážaným karfiolom (fotorecept)
Foto: andy54

Veľmi obľúbené jedlo, hlavne u nášho ocinka.

6
porcií
30 minút
príprava
35/35 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
2 ks
na obalovanie:




Postup

  1. 1

    Očistíme si a umyjeme karfiol. Rozdelíme ho na ružičky a dáme variť, kým nezmäkne. Osolíme.

    Zemiaky s vysmážaným karfiolom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyberieme a necháme odkvapkať.

    Zemiaky s vysmážaným karfiolom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvaríme si zemiaky v šupke, očistíme a roztlačíme. V trojobale si obalíme karfiolové ružičky.

    Zemiaky s vysmážaným karfiolom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vysmážame z obidvoch strán na horúcom oleji. Vyberieme a necháme olej odkvapkať.

    Zemiaky s vysmážaným karfiolom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme si na tanier zemiaky a k nich vysmažený karfiol. Na zemiaky môžeme použiť trocha oleja s vysmaženého karfiolu.

    Zemiaky s vysmážaným karfiolom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evusik
toto je zas obľúbené jedlo môjho manžela, ešte nejaký dobrý dresing, alebo tatarka a je to dokonalé :-)
andy54
Super na tomto je aj to, že to nemusí byť čerstvé pečivo. Zvykla som robiť tousty, no Lenka mi ho rozbila a ježiško ešte nieprišiel......hihi
andy54
Jééééjda, pomýlila som sa.....mysela som, že píšem na zapekané pečivo.
hombrero
my karfiol nevarime ale hned obalujeme a vyprazame, je to rychlejsie...
majo51
aby bolo menej roboty namočiť rovno do cestíčka ako na rezne a potom do strúhanky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia