Zapečený pór s mozzarelou

tedko - bez fotkytedko, 27. novembra 2010

Recept som videla niekde v telke tak som si ho poznačila a dnes bol k obedu,k večeri nám neostalo.

20 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

4 ks,velký
3 ks
1 ks
125 g
125 g
100 g, strúhaný




Postup

  1. 1

    Por očistíme,umyjeme a pokrájame na tenké kolieska.Paradajky sparíme,ošupeme a pokrájame na kolieska,kaleráb ošupeme a pokrájame na tenké plátky.Mozzarelu necháme odkvapkat a pokrájame na kocky.

  2. 2

    Ohnovzdornu formu vymastíme maslom a v striedavých vrstvách do nej naukladáme por,paradajky a kaleráby,posolíme a pokoreníme.Smotanu zmiešame s mliekom a nalejeme na zeleninu.Na pripravenu zmes nasypeme najprv tvrdý syr a potom kocky mozzarely.Maslo nakrájame na malé kusky a rozložíme na povrch.

  3. 3

    Pripravené jedlo na zapekanie vložíme do rury a pečieme.

Diskusia k receptu

nelajsia
Super receptík, vhodný aj pre oddelenú stravu - bielkovinový deň.. ukladááááám do KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia