Túto polievku som vymyslela a varím, keď mám akútnu chuť na horúcu zeleninovú polievku, a nemám čas variť - zatiaľ každý chválil.
Postup
-
1
Na masle z mlieka (nie na oleji) opražíme mrkvu nahrubo nastrúhanú. Keď pustí farbu, pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a pražíme ju ďalej do sklovita. Potom pridáme zemiaky na kocky, vodu, soľ (najlepšie morskú alebo himalájsku), ml. nové korenie (môže byť aj MČK), polovicu bujónu (nemusí byť, ale inak bio kupujem v DM), nastrúhaný mušk. orech, majoránku.
- 2
Keď sa všetko uvarí pridáme do vriacej polievky halušky: vajce zmiešame s hladkou múkou a soľou na hustejšie cesto a lyžicou púšťame do polievky drobné haluštičky. Je lepšie keď cesto pred tým postojí pol hodinku. Táto polievka je dosť hustá, ideálna ako hlavný chod na večeru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu