Nech spravím za akýkoľvek veľký hrniec, nikdy nie je priveľa :)
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme perkelt : Vo väčšom hrnci podusíme na oleji pokrájanú cibuľu. Pridáme mletú červenú papriku, na malé kocky pokrájané mäso, soľ a kôpor. Občas premiešame. Dusíme na miernom ohni takmer do mäkka ( cca 40 minút. )
- 2
Kapustu, zelenú papriku pokrájame na rezance. Malú cukinu ( neošúpanú ), paradajky na kocky. Všetko pridáme k perkeltu a spolu dusíme ešte asi 15 minút . Nakoniec zahustíme: PL hladkej múky vymiešame dohladka s trochou studenej vody a primiešame asi pol kelímku kyslej smotany. Vylejeme do hrnca, krátko prevaríme. Hotovo.
- 3
Podávame s chlebom alebo knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu