Kôprová kapusta

jabath - fotkajabath, 13. mája 2010

Nech spravím za akýkoľvek veľký hrniec, nikdy nie je priveľa :)

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 hlávka ks
1 ks
2-3 PL
1 PL
2-3 ks
3 ks
malá ks
5-6 PL
1 PL
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme perkelt : Vo väčšom hrnci podusíme na oleji pokrájanú cibuľu. Pridáme mletú červenú papriku, na malé kocky pokrájané mäso, soľ a kôpor. Občas premiešame. Dusíme na miernom ohni takmer do mäkka ( cca 40 minút. )

  2. 2

    Kapustu, zelenú papriku pokrájame na rezance. Malú cukinu ( neošúpanú ), paradajky na kocky. Všetko pridáme k perkeltu a spolu dusíme ešte asi 15 minút . Nakoniec zahustíme: PL hladkej múky vymiešame dohladka s trochou studenej vody a primiešame asi pol kelímku kyslej smotany. Vylejeme do hrnca, krátko prevaríme. Hotovo.

  3. 3

    Podávame s chlebom alebo knedľou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Vypadáí to zaujímavo. Pripomína mi to ,ale len trochu segediňák,ak si odmyslím kôpor a cukinu a vymením hláv. kapustu za kyslú.
marlen
výborné, pre mňa najlepší recept dňa a tú múku si odmyslím a nepridám:)
hannah22
veľmi jedlé a zahustiť sa dá nastrúhaným zemiakom, ukladám ... :))
jabath
Milé dámy, troška múky na tak veľké množstvo zeleninky vám predsa neuškodí :).... Ale môžte kľudne aj bez, a ten zemiak je výborný nápad....
sovka62
S kôprom? To bude dobrééééé. Už aj ukladám do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia