Foto: damisa
polievka s chutnými knedličkami
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
1 kúsok |
|
3 hlavičky |
|
1 ks |
|
1 kúsok |
|
1 ks |
|
podľa chuti alebo vegeta |
|
žemľové knedličky: | |
30 g |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
4 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
5 g |
|
|
Postup
-
1
Na oleji orestujeme cibuľu pridáme na kocky pokrájanú zeleninu a spolu podusíme, ja pridávam do polievky aj kúsok z údenej slaninky. Zalejeme vodou/ cca 2 l/ a uvaríme do mäkka, osolíme a okoreníme podľa chuti.
-
2
Žemľové knedličky: vymiešame máslo so soľou, pridáme vajce, mlieko, korenie, petržlenovú vňať a postrúhané suché pečivo pridávame tak, aby sme mali tuhšiu hmotu
-
3
mokrou rukou tvarujeme malé guličky, dáme ich tanier, ktorý sme predtým potreli máslo
-
4
a zalejeme ich vriacim vývarom a po chviľi ich vložíme do polievky a ešte spolu povaríme 4-5 minút.
trocha iná ako s krupicovými . Skúsim určite.