Kel na smotane

mamamagda - bez fotkymamamagda, 12. novembra 2013

Tento recept som čítala v novinách, dosť ma zaujal, tak som si ho vyskúšala. Bol chutný, ale druhý krát som si ho upravila. Je to rýchla večera, ale aj obed. Ja som ho podávala zo zemiakovou kašou, ale výborne sa hodí ako príloha k mäsu, alebo len k pečivu.

30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 konzerva
15-20 dkg
1 ks
 nemusí byť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kel rozoberieme na listy, stred (srdiečka) necháme v celku, dáme variť do osolenej vody asi na10- 15 minút, potom to zlejeme a schladíme studenou vodou. Vyrežeme zo stredu koštiale a nakrájame na pásiky. Na oleji sa osmažíme cibuľku, šampiňóny, pridáme kel, soľ,koreniny, čili a smotanu.Všetko dusíme 10-150minut. Máme hotovo.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
@mamamagda
dusíme 150 minút..??to je dve a pol hodiny..to by rýchle nebolo..preto si myslím-že si chcela napísať 15 minút..
jednoduchý-teda môj-tip na varenie..možno aj zajtra..

Pridaj komentár k receptu: