Jarné rolky so špargľou

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie LemonTree v Bratislave – jedinej slovenskej s certifikátom Thai Select, 29. apríla 2012
Jarné rolky so špargľou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

Jarné rolky:
200 g (8 ks)
2 ks
300 g
2 ks
200 g
3 PL
 na vysmážanie
Holandská omáčka:
2 ks
300 g
50 ml
100 g
z 1/2 ks citróna
 na dochutenie
 na dochutenie




Postup

  1. 1

    Sklené rezance namočíme na 20 minút do studenej vody a scedíme. Špargľu očistíme a blanžírujeme. Na panvici ohrejeme trochu oleja, pridáme vajcia a pripravíme riedku praženicu, do ktorej pridáme zeleninu a rezance. Restujeme, až kým rezance nie sú mäkké.

  2. 2

    Zmes ochutíme sójovou omáčkou a necháme vychladnúť. Naplníme ňou cesto. Pripravené rolky vysmážame pri 180 oC do zlata.

  3. 3

    Holandská omáčka: pripravíme vodný kúpeľ. Roztopíme maslo a scedíme ho tak, aby zostal len tuk. Žĺtky zmiešame s vínom, citrónovou šťavou, soľou a korením. Na pare zmes miešame, až kým nevznikne hustá, krémová pena. Do peny postupne zapracúvame maslo. Hotovú omáčku dochutíme nasekaným medvedím cesnakom.

Diskusia k receptu

nonna
Môže to byť perfektné, chválim. A víno predpokladám, že suché. Ukladám do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia