Jarné rolky so špargľou
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie LemonTree v Bratislave – jedinej slovenskej s certifikátom Thai Select, 29. apríla 2012
šéfkuchár reštaurácie LemonTree v Bratislave – jedinej slovenskej s certifikátom Thai Select, 29. apríla 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Suroviny
Jarné rolky: | |
200 g (8 ks) |
|
2 ks |
|
300 g |
|
2 ks |
|
200 g |
|
3 PL |
|
na vysmážanie |
|
Holandská omáčka: | |
2 ks |
|
300 g |
|
50 ml |
|
100 g |
|
z 1/2 ks citróna |
|
na dochutenie |
|
na dochutenie |
|
Postup
-
1
Sklené rezance namočíme na 20 minút do studenej vody a scedíme. Špargľu očistíme a blanžírujeme. Na panvici ohrejeme trochu oleja, pridáme vajcia a pripravíme riedku praženicu, do ktorej pridáme zeleninu a rezance. Restujeme, až kým rezance nie sú mäkké.
- 2
Zmes ochutíme sójovou omáčkou a necháme vychladnúť. Naplníme ňou cesto. Pripravené rolky vysmážame pri 180 oC do zlata.
- 3
Holandská omáčka: pripravíme vodný kúpeľ. Roztopíme maslo a scedíme ho tak, aby zostal len tuk. Žĺtky zmiešame s vínom, citrónovou šťavou, soľou a korením. Na pare zmes miešame, až kým nevznikne hustá, krémová pena. Do peny postupne zapracúvame maslo. Hotovú omáčku dochutíme nasekaným medvedím cesnakom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu