Kapustová štrúdľa
Na oleji osmažíme na malé kúsky pokrájaný bôčik, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme 1/3 na...
Tartine so zelenými fazuľkami a s kyslou smotanou
Slaný tart, vhodný ako brunch, ľahký obed, či večera... Zasýti a poteší chute,...
Tekvicovo-ananásovo-pomarančový džem s rumom a orechmi
Pokúsila som sa kombinovať príjemné chute.
Falošná škvarková nátierka z fazule
Ostala mi fazuľa z iného pokrmu, mala som suchú bielu varenú, ale kľudne sa dá použiť aj...
Dusená šošovica s ryžou
Vopred prepláchnutú šošovicu uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Ryžu premyjeme, zalejeme zeleninovým vývarom a uvaríme...
Langoše z kapustou
Droždie rozmrvíme v mlieku, pridáme do múky, spolu zo smotanou a soľou vypracujeme cesto, ...
Pyré z karfiolu a mrkvy
Ak k mäsu nechcem klasickú škrobovú prílohu zo zemiakov alebo ryže a aj surová zelenina mi ako...
Pikantný šalát
Manželka mala chuť na niečo zdravé a ukázala mi recept z nového času pre ženy....
Zemiakovo- poľníčkový šalát
Tento šalát som našla v časopise Apetit a patrí k mojim najobľúbenejším . Je ...
Postrúhaný oštiepok utopený v kelovom prívarku s nadstavbou
V kelovom prívarku, na všelijako, môžem aj spávať! Tento rcp som zostavil až tu, ...
Rizoto s pórom a arašidmi
Ryžu prepláchneme a pripravíme tradičným spôsobom (v pomere 1 diel ryže : 2 diely vody). Na...
Brokolica so strúhankou a maslom
Brokolicu rozoberieme na ružičky a vložíme do vriacej osolenej vody. Sparíme ju narýchlo a vodu scedíme....
Kelová polievka s mäsovými guľkami
Polievka bola u nás odjakživa základ a keď navarím takúto dobrotu nepotrebujem ani druhý chod :-)
Pôstna plnená zelenina
Plnená zelenina tak trocha na grécky spôsob "gemista", čo v gréčtine znamená plnená. Táto verzia je bez mäsa, čo však nie je podmienka....
Aromatická tekvicovo-kokosová polievka
Skvelá obmena za tradičnú tekvicovú polievku, ešte k tomu vegánska.
Cannelloni so špenátom a píniovými orieškami
Podľa návodu uvaríme cestovinové pláty. Na cibuľke orestujeme špenát, pridáme ricottu, soľ, korenie,...
Baklažánové rolky so zemiakmi, špenátom a hubami
Deň vopred si pripravíme marinované huby shimeji.
Zapekaný karfiol
Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a dáme variť do osolenej vody, aby bol polomäkký.
Mrkvová polievka
Recept ako stvorený na zahriatie a doplnenie vitamínov, ktorých nikdy nie je dosť.
Ako naplniť brokolicu :-)
Zaujímavé spracovanie brokolice. Brokolicový roládový plát, ktorý možno naplniť ľubovoľnou plnkou. Síce prácnejšia príprava,...
Teplá aj studená cuketová polievka
Je to veľmi jednoduchá polievka, chutí mi teplá a v tomto teple je super aj studená...
Sendvič tramezzino s listovým šalátom a tekvicovými jadierkami
Z talianskeho pečiva tramezzino vykrojíme väčšie kusy a opečieme ich v hriankovači. Z frise šalátu, ...
Halušky z dvojakou kapustou
Recept mám z kalendára v ktorom sa varilo podľa fáz mesiaca, len som zabudla pri ktorej...
Zázvorovo-rebarborové čatní
Sezóna rebarbory práve začína. Rebarobora je úžasná na koláče, kompóty, výborne sa však hodí...
Polničkový šalát
Polníček uložíme na tanier, pridáme jablko nakrájané na tenké plátky, kúsky z polovice pomaranča a...
Zapekaný zeler so syrom
Zeler očistíme, pokrájame, uvaríme v osolenej vode domäkka a scedíme. Pridáme nahrubo postrúhaný ementálsky...
Šalát s prosciuttom, cuketou a čiernymi olivami
Cuketu nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme vínnym octom, olivovým olejom a ochutíme. Potom pridáme mätu,...
Kari zemiaková placka
Mám tento recept už dávno, pekne uložený v súbore "Placky pre všetkých", bolo načase ho...
Omeleta s hokaido tekvicou
Romantika chlapčenských rokov je už dávno v nenávratne. Spomienky však ostali a s nimi aj jesenné...