Šošovicový šalát

alenka0901 - bez fotkyalenka0901, 6. februára 2011

Tento šalát robievam k fašírkam miesto tradičného zemiakového šalátu.Jeho príprava je veľmi rýchla a jednoduchá.

Suroviny

1/2 kg
2-3 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
4-5 ks




Postup

  1. 1

    Namočíme šošovicu asi na 2 hodiny a potom ju uvaríme do mäkka. Trochu vody zlejeme a necháme ju vychladnúť.

  2. 2

    Cibuľu pokrájame na drobno a dáme do misy. Pridáme vychladnutú šošovicu i s vodou, v ktorej sa varila. Podľa chuti osolíme, pridáme cukor a ocot. Śalát by mal byť sladkokyslý.

  3. 3

    Kto chce, môže pridať do šalátu i nadrobno nakrájané sterilizované uhorky.

Diskusia k receptu

hubata
nooo, tak toto môže byť mňamkové...... ukladám do KK
julica
mňam, obmena by mohla byť s červenou cibuľkou a balzamikom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia