Omeleta s hráškom a bylinkami
Ľahká a rýchla večera (skromnejším aj obed ) práve na dnešný štvrtok.
Zelená šošovica s pečeným baklažánom v pita chlebe
Prihováram sa vám ešte stále s fašiangovým ksichtom :) Recept je jednoduchý, ale chutný, vhodný...
Varena špargľa so zemiakmi
Ide o klasicky recept na prípravu špargle , pretože tá zelenina je u nás relatívne nová...
Nedeľná vaječno - zeleninová raňajková torta
Tento recept mám od známeho Bulhara už veľmi dlho. Keďže sme si ho obľúbili, robíme ho...
Vegan zeleninové karí s cícerom
Výborný tip na chutnú večeru pre celú rodinu. Vhodné pre ľudí s intoleranciou na laktózu či...
Šibačkový Tofu šalát
Pripravte sa na veľkonočné hodovanie a stavte na ľahký, no zároveň výživný šibačkový šalát s Tofu...
Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety
1. Baklažán a cuketu umyjeme, osušíme, pokrájame na 1 cm plátky, rozložíme na podnos a osolíme...
Caesar šalát s grilovaným kurčaťom
Ľahšia verzia klasického letného šalátu, ideálna na grilovačku.
Protidepresívna pomazánka
Depresia je moderné svinstvo. Horšie ako svinská chrípka. Nehrám sa na WHO zo Ženevy, ...
Kapustnica s fazuľou mungo a vlašskými orechami
Trochu netradičné spojenie kapusty, fazule mungo a k tomu ešte aj vlašské orechy... ja som to...
Brokolicové šatôčky
Listkove cesto je vynikajuca vec. Da sa robit na velmi vela sposobov. Ja som ho...
Paradajková kapusta
Kapustu narežeme na tenšie rezance, dáme do hrnca a zalejeme trochou vody. Pridáme paradajkový pretlak...
Mangold s mätou na paradajkovom pyré
Jednoduše a přitom nápaditě připravený mangold, kterému na Krétě říkají špenát. Skvělá kombinace chutí...
Paradajkovo - cibuľový koláč
Recept som našla na webe, mátal ma a nedal mi spať. Tak dnešný sviatočný deň...
Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou
Prichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne...
Cestoviny s jarnou cibuľkou a bryndzou
Opäť som trošku improvizovala v kuchyni a nakoľko som mala čerstvú bryndzu tak som sa rozhodla pre...
Jednoduchý cestovinový šalát
Tento šalát mam veľmi rada. Nie je vôbec zložitý, každý si doň môže pridať to čo...
Cibuľová praženica so syrom
Čo tak cibuľa na raňajky?? Recept zo samou cibuľou, je dobrý s čerstvým pečivom. Najlepšie...
Košíčky na slano
Dnes ráno odišli deti do práce a išla som upratať chladničku, našla som nejaké zbytky a...
Kysnutý kapustník s čínskou kapustou
Z čínskej kapusty som doposiaľ robila vždy len šalát ako prílohu. Teraz som špekulovala uvariť niečo...
Bláznivá polievka
Polievka na štýl čo chladnička dala. Vznikla čistou improvizáciou a je výborná na opicu a...
Lasagne - nelasagne
Tieto lasagne sú kombináciou receptu, ktorý som sa naučila od mojej priateľky a vylepšeniami, ktoré...
Hlivový paprikáš so zeleninou
Na oleji do sklovita opražíme na kocky pokrájanú cibuľu. Vsypeme minimálne kl mletej červenej papriky, ...
Tekvicové karí
Koreniny indie sa stali súčasťou mojej kuchyne. Toto jedlo som ochutnala na dovolenke. Keďže mi...
Cesnaková polievka
Boli sviatky a tak dobre padne začrieť aj do zdravej kuchyne. Polievku máme radi aj keď vonia...
Hash browns z kvaky
Hash browns su vlastne nastruhane a osmazene zemiaky. @2010 ich uz popisal na vareche podrobnejsie....
Špenátová štrúdľa
Túto dobrotu som prvýkrát jedla na teambuildingu. Zvláštna ale pre mňa veľmi dobrá chuť. Nikdy predtým...
Zapekané zemiaky s hráškom
Zemiaky uvaríme v šupke a vychladnuté ošúpeme. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou.
Tekvicové gnocchi s bryndzou a restovanou cibuľou
Recept na tekvicové gnocchi som našla tu: https://www. koreni. cz/recepty/dynove-gnocchi Je to zaujímavý recept, ak chcete vyskúšajte...
Zelenina konzervovaná mliečnym kvasením
Baktérie mliečneho kvasenia, ktoré sa v dostatočnom množstve nachádzajú v uhorkách skvasujú cukor z uhoriek na kyselinu...
Krémová zeleninová polievka (s paradajkami a kyslou smotanou)
Inšpirovala som sa receptom zo švajčiarskej kuchárskej knižôčky, ktorú som dostala kedysi od mojej sestry svetobežníčky,...
Kapustová polievka
Môj príspevok do dynastie kapustových. Na zahustenie nepoužívam múku, ale krúpy a pohánku.