Grilovaný baklažán v mätovej marináde

medulienka108 - fotkamedulienka108, 19. augusta 2013

K letu už tradične patrí baklažán a ak sa spojí s ďalšou pre mňa neodmysliteľnou súčasťou letnej kuchyne - čerstvou mätou, výsledok skutočne stojí za to. (Ak sa vám fotografie a recept zdajú povedomé, je to možné - použila som tu materiál zo svojho blogu http://vypustitparu.blogspot.co.uk)

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
2 PL
1 strúčik
z 1/2 ks citróna
2 PL
3 PL
 podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájaný baklažán osolím a nechám chvíľu odstáť, aby nám pustil šťavu. Osušíme papierovou utierkou.

  2. 2

    Zľahka potriem olivovým olejom a dám na gril (2 minúty z oboch strán) alebo do rúry rozohriatej na 180 stupňov na 15 minút.

  3. 3

    Medzitým si pripravím marinádu. Zmiešam malý roztlačený strúčik cesnaku s posekanou čerstvou mätou, citrónovou šťavou, balsamico octom a olejom.

  4. 4

    Upečený baklažán prelejem marinádou a nechám odstáť minimálne 20 minút. Ešte lepší je na druhý deň vytiahnutý z chladničky, ale je výborný aj po tých 20 minútach. Podávam s plátkom celozrnného chleba ako ľahkú večeru, alebo ako súčasť obeda s mladými zemiačkami a miešaným listovým šalátom. Výborný je tiež ako príloha k burgeru... fantázii sa medze nekladú.

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
@afataga , @kimlo to máte úplnú pravdu! normálne na tento recept viem baklažán opiecť na sucho na panvici, len kvôli tým horúčavám pri sporáku nechcem postávať, takže to radšej strčím do rúry a kým sa mi pečie, zmiznem do najchladnejšej miestnosti v byte :-))

Pridaj komentár k receptu: