Grilovaný baklažán v mätovej marináde

medulienka108 - fotkamedulienka108, 19. augusta 2013

K letu už tradične patrí baklažán a ak sa spojí s ďalšou pre mňa neodmysliteľnou súčasťou letnej kuchyne - čerstvou mätou, výsledok skutočne stojí Zobraziť celý popisK letu už tradične patrí baklažán a ak sa spojí s ďalšou pre mňa neodmysliteľnou súčasťou letnej kuchyne - čerstvou mätou, výsledok skutočne stojí za to. (Ak sa vám fotografie a recept zdajú povedomé, je to možné - použila som tu materiál zo svojho blogu http://vypustitparu.blogspot.co.uk)

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
2 PL
1 strúčik
z 1/2 ks citróna
2 PL
3 PL
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Nakrájaný baklažán osolím a nechám chvíľu odstáť, aby nám pustil šťavu. Osušíme papierovou utierkou.

  2. 2

    Zľahka potriem olivovým olejom a dám na gril (2 minúty z oboch strán) alebo do rúry rozohriatej na 180 stupňov na 15 minút.

  3. 3

    Medzitým si pripravím marinádu. Zmiešam malý roztlačený strúčik cesnaku s posekanou čerstvou mätou, citrónovou šťavou, balsamico octom a olejom.

  4. 4

    Upečený baklažán prelejem marinádou a nechám odstáť minimálne 20 minút. Ešte lepší je na druhý deň vytiahnutý z chladničky, ale je výborný aj po tých 20 minútach. Podávam s plátkom celozrnného chleba ako ľahkú večeru, alebo ako súčasť obeda s mladými zemiačkami a miešaným listovým šalátom. Výborný je tiež ako príloha k burgeru... fantázii sa medze nekladú.

Diskusia k receptu

radulienka
Táto kombinácia sa mi veľmo pozdáva, musím vyskúšať, vďaka za recept...
eviana
Totok vyzerá fakt zaujímavo... niekedy veru vyskúšam :)
staja
Tiež sa mi to páči, určite vyskúšam.
slavka2012
Baklazan by som mohla jest kazdy den, s matou som ho este neskusala, ukladam, urcite ho podla Tvojho receptu pripravim.Vdaka.
lailuska
Mňam. Mám všetko, dnes spravím. A pridám aj grilovanú cukinu. Vďaka za recept.
medulienka108
@afataga , @kimlo to máte úplnú pravdu! normálne na tento recept viem baklažán opiecť na sucho na panvici, len kvôli tým horúčavám pri sporáku nechcem postávať, takže to radšej strčím do rúry a kým sa mi pečie, zmiznem do najchladnejšej miestnosti v byte :-))
marianne
Tolko maty sa mi urodilo,ze neviem co s nou,tak veru bude s baklazanom...:-)
medulienka108
@marianne Dobrú chuť! Ináč mám v pláne receptík s kuriatkom a mätou, ale momentálne jem mäso tak raz za týždeň, takže ak mi bude chutiť, dám ho tu tak za týždeň :-)
babidka
Dobrych a neokukanych receptov nie je nikdy dost - a tento k nim rozhodne patri :-) Uz sa na to jedlo tesim....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia