Foto: medulienka108
K letu už tradične patrí baklažán a ak sa spojí s ďalšou pre mňa neodmysliteľnou súčasťou letnej kuchyne - čerstvou mätou, výsledok skutočne stojí Zobraziť celý popisK letu už tradične patrí baklažán a ak sa spojí s ďalšou pre mňa neodmysliteľnou súčasťou letnej kuchyne - čerstvou mätou, výsledok skutočne stojí za to. (Ak sa vám fotografie a recept zdajú povedomé, je to možné - použila som tu materiál zo svojho blogu http://vypustitparu.blogspot.co.uk)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Nakrájaný baklažán osolím a nechám chvíľu odstáť, aby nám pustil šťavu. Osušíme papierovou utierkou.
- 2
Zľahka potriem olivovým olejom a dám na gril (2 minúty z oboch strán) alebo do rúry rozohriatej na 180 stupňov na 15 minút.
- 3
Medzitým si pripravím marinádu. Zmiešam malý roztlačený strúčik cesnaku s posekanou čerstvou mätou, citrónovou šťavou, balsamico octom a olejom.
- 4
Upečený baklažán prelejem marinádou a nechám odstáť minimálne 20 minút. Ešte lepší je na druhý deň vytiahnutý z chladničky, ale je výborný aj po tých 20 minútach. Podávam s plátkom celozrnného chleba ako ľahkú večeru, alebo ako súčasť obeda s mladými zemiačkami a miešaným listovým šalátom. Výborný je tiež ako príloha k burgeru... fantázii sa medze nekladú.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu