Foto: elixir
Kyselkavo nasladlá, trochu pikantná s koriandrom.
2-3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks (menšia) |
|
2 ks (väčšia) |
|
3 ks (biela časť) |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
|
|
1 PL |
|
|
|
0,3 ČL (prípadne viac) |
|
|
|
1 - 1,2 l (alebo zeleninový vývar) |
|
Postup
-
1
Tekvicu umyjeme, vyberieme semiačka a nakrájame na menšie kocky (nešúpeme). Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska. Spolu ich dáme oprážať na 5 minút na oleji.
- 2
Potom pridáme očistenú a na kolieska pokrájanú mrkvu a oprážame ďalšie 2 minúty.
- 3
Pridáme soľ, curry pastu, poprášime čiernym korením a zalejeme vodou. Varíme 20 minút.
- 4
K záveru pridáme limetkovú šťavu, premiešame, potom sójovú smotanu a obsah hrnca rozmixujeme.
- 5
Podávame s koriandrovou pastou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Našla som link, kde je vysvetlené viac: www.tarladalal.com/glossary-coriander-paste-1397i...
Keby si sa chystala variť, aj @havino a @frezia68 tak vedzte, že polievka je sladko kyselkavá, a koriander jej dodá ešte inú chuť, tak možno sa vám bude žiadať nahradiť ho inými bylinkami. :)
@safran ja si ju kupujem, čerstvý koriander tu dostanem len občasne... ale inak, keby som sa ju chystala pripraviť, tak by som dala sezamový olej. :)
@paploska dúfam, že budeš spokojná :)