Foto: elixir
Jemná polievka, nenáročná na prípravu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu a zemiak očistíme a nakrájame na malé časti. Očistíme a pokrájame kuriatka a cibuľu. Umyjeme si pažítku, pokrájame pečivo na menšie časti.
- 2
Mrkvu a zemiak dáme opražiť v hrnci na 1 PL masla.
- 3
Zalejeme zeleninovým vývarom, dochutíme soľou a varíme zakryté 15 minút na miernom plameni.
- 4
Do menšieho hrnca si dáme maslo, na ňom opražíme cibuľku, potom pridáme aj kuriatka a ešte pražíme.
- 5
Keď je cibuľka pekne sklovitá a kuriatka opražené, vyberieme a dáme ich bokom a do hrnca opäť dáme PL masla a pečivo nakrájané na kocky. Opekáme do chrumkava.
- 6
Medzitým si rozmixujeme uvarenú mrkvovú polievku, pridáme 2 PL smotany a premiešame.
- 7
Polievku ešte prehrejeme a podávame s cibuľkou a kuriatkami, opraženým pečivom, pažitkou a celou rascou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nebola si už náhodou kačičková princezná ? Niečo také sa mi zdá.