Špenátová polievočka s medvedím cesnakom fotorecept
Foto: monikagrmanova
Kúpila som si pol kg špenátu a nevedela som čo s ním. Tak som sa inšpirovala tradičným receptom a trošku ho upgreadla :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme rozpustiť kokosový olej a speníme na ňom na drobno nakrájanú cibuľku. Špenát a medvedík cesnak dobre opláchneme a dáme dusiť na cibuľku. Pridáme čajovú lyžičku soli a čierne korenie a podlejeme cca 250 ml vody. Dusíme asi 15 minút.
-
2
Keď je špenát zmäknutý na chvíľu ho odstavíme a rozixujeme tyčovým mixérom. Mixujeme cca jednu minútu. Znova dáme polievku na platňu a pridáme bujón a asi 700 ml vody.
-
3
Pokiaľ nám polievka znovu zavrie pripravíme si zápražku. Do vysokej nádoby dáme kukuričnú múku, vodu a kondenzované mlieko. Všetko dobre premixujeme tyčovým mixérom (polievka sa lepšie zahustí, ked je zápražka zmiešaná mixérom a nie ručne)
-
4
Na koniec pridáme zápražku do polievky, dobre zamiešame a necháme prevariť.
Diskusia k receptu