Špenátová polievočka s medvedím cesnakom fotorecept

monikagrmanova - bez fotkymonikagrmanova, 13. apríla 2015

Kúpila som si pol kg špenátu a nevedela som čo s ním. Tak som sa inšpirovala tradičným receptom a trošku ho upgreadla :-)

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
10 listov
1 ks
1 ks
Bezlepková zápražka:
1 PL
50 ml
200 ml studená




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme rozpustiť kokosový olej a speníme na ňom na drobno nakrájanú cibuľku. Špenát a medvedík cesnak dobre opláchneme a dáme dusiť na cibuľku. Pridáme čajovú lyžičku soli a čierne korenie a podlejeme cca 250 ml vody. Dusíme asi 15 minút.

    Špenátová polievočka s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď je špenát zmäknutý na chvíľu ho odstavíme a rozixujeme tyčovým mixérom. Mixujeme cca jednu minútu. Znova dáme polievku na platňu a pridáme bujón a asi 700 ml vody.

    Špenátová polievočka s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ nám polievka znovu zavrie pripravíme si zápražku. Do vysokej nádoby dáme kukuričnú múku, vodu a kondenzované mlieko. Všetko dobre premixujeme tyčovým mixérom (polievka sa lepšie zahustí, ked je zápražka zmiešaná mixérom a nie ručne)

    Špenátová polievočka s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na koniec pridáme zápražku do polievky, dobre zamiešame a necháme prevariť.

    Špenátová polievočka s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia