Foto: afataga
Včera som kúpila špargľu, tak bolo treba čosi vymyslieť
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vriacej vody so soľou a cukrom som dala variť špargľu, pred tým som olámala dolné konce. Rozmýšľala som, že si kúpim hrniec na špargľu, ale inventúrou v kuchyni som zistila, že vlastne mám :-), varila som ju 7 min.
-
2
Do kastrólika som vyliala smotanu a redukovala som ju asi 4 min., pozor treba miešať do bezvedomia, lebo chce ujsť :-), pridala som soľ a biele korenie, pokrájanú chilli a parmazán, miešala som, kým sa syr roztopil
-
3
Odstavila som a pridala som bazalku a kúsok masla. Bazalku som dala mladú, čo som potrebovala vytrhať z kvetináča
-
4
Na tanieri som špargľu preliala omáčkou a trochu ozdobila, muž mi povedal, že som sa podpísala :-). Príloha môžu byť zemiaky a my sme mali aj rukolový šalát: rukola, soľ, olivový olej a trocha citrónovej šťavy
@mariamka dakujem, lyzica je z nejakeho jarmoku a neboj sa, tieto sipy nestrielaju ani v zaludku nepichaju :-), mam radsej zelenu, je taka fajnovejsia
@izabella929 dakujem
@elixir snad mi uveris, ale myslela som na teba, ako ty minule na mna :-), dobru chut
@kuku take hrnceky bezne dostat aj s inymi obrazkami
@gabriele tiez dakujem
@havino dakujem, uz ju maju vsade a dokonca nasu, ja som kupila v kauflande
@safran priznam sa, ze tvojmu komnetu akosi nerozumiem
@hanak :-))) dakujem
@elixir pekne si to upatlala :-) len neviem co su tam tie bodky
Fotku som nestihla.