
Topinamburový krém s treskou
Do nádoby dáme riasu, 1 liter studenej vody a dáme na noc do chladničky. Na...

Zapekaná brokolica s cibuľovými zemiakmi
Keďže je vraj zdravá, tak sa ju snažím jesť, ale tento recept je dokonca aj...

Tekvicovo-hrušková krémová polievka
Tekvicu ošúpeme zbavíme jadierok a nakrájame na kocky, takisto aj hrušky varíme v hrnci do ktorého...

Sardinkové karí z Pacifiku
Toto je recepis na exotickejší štýl. Je výdatný, výživný, dostatočne zasýti, bohatý na...

Hokaido tortilla
Na kocky nakrájanú hokaido tekvicu opekáme (ak treba jemne podlievame) na olivovom oleji, kde sme si...

Baklažánové fusilli s paradajkovou omáčkou
Nakrájaný baklažán namočíme na 30 minút do osolenej vody. Medzitým predhrejeme rúru na teplotu 220 stupňov...

Cibuľový šalát
Cibule prekrojíme na polovice a nakrájame na tenké mesiačiky. Uhorku ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame...

Šalát Pikantéria
Tento recepis ponúkam všetkým tým, ktorí obľubujú jemné pikantnosti, predovšetkým v kulinárstve, ale možno...

Tekvicový šalát
Tekvica je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá použiť nielen ako chutný hlavný chod rôzneho druhu,...

Rustikálne zemiakovo-syrové tortičky
Zemiaky v šupke dôkladne umyjeme a do 1/3 nakrojíme. Dáme piecť do rozohriatej rúry na 220...

Pak choi s hlivou ustricovou
Recept, ako do jedla zakomponovať netradičnú zeleninu pak choi (čínska kapusta).

Grilovaná nátierka
Nie je to grilovaná pomazanka -:) to asi došlo každému, ale možno ten názov zaujme skôr...

Kapustové karbonátky
Kapustu uvaríme v slanej vode, necháme ju odkvapkať a potom najemno nakrájame. V panvici speníme...

Šošovicová polievka s fetou
Zemiaky ošúpeme a nakrájame nadrobno. Necháme variť s vývarom a červenou šošovicou asi 15 minút...

Brokolicový šalát pre alergikov
Jeden zo série jednoduchých receptov slúžiacich na liečbu alergií, ktoré som sa rozhodla tu prepísať...

Letná zelenina s vínovo-bryndzovou omáčkou Soaré
Ľahké jedlo so šetrne a rýchlo tepelne spracovanou zeleninou, takže jej konzistencia tkaniva zostáva čiastočne v...

Šalát s hroznom a camembertom
Šalát umyjeme, necháme odkvapkať a dáme do hlbšieho taniera. Na šalát poukladáme umyté hrozno, ...

Krupoto s cviklou
Toto je ďalšia z možností, ako použiť cviklu a cviklové listy. Tie majú vysokú nutričnú hodnotu....

Tekvicovo-kokosový krém à la cisár Hirohito
Tekvicu nakrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť pri 180 °C po dobu...

Marhuľovo-paprikové čatní
Komerčný recept<br /> Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy. Čili papričky sú veľmi...

Môj raňajkový šalátik
V snahe trošku zdravšie žiť/v našom veku to už prichádza samo/ si ráno k raňajkám vždy robíme...

Jadrovníky v praženici s prílohou pico de gallo
Sezóna paprík je ešte v plnom prude a tak je nadostač aj ich jadrovníkov (viem, že...

Sladkokyslá zelenina s kokosovou ryžou
Kúsok zázvoru veľkosti vlašského orechu ošúpeme a najemno nakrájame. Zeleninu omyjeme a očistíme. Huby pokrájame...

Kuracie stehná na cukine
Tento recept je pre svoju ľahkú a rýchlu prípravu vhodný na každý deň, a navyše sa...