Foto: pupava
Milujem pizzu a milujem grilovanú zeleninu. Tak som sa rozhodla tieto dve veci spojiť a keďže bielu múku nevyužívam, použila som špaldovú. Výsledok je Zobraziť celý popisMilujem pizzu a milujem grilovanú zeleninu. Tak som sa rozhodla tieto dve veci spojiť a keďže bielu múku nevyužívam, použila som špaldovú. Výsledok je viac než super! Množstvo surovín vystačí na dve pizze.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
1 kocka |
|
0,5 ČL |
|
0,5 ČL |
|
1 PL |
|
1 hrnček |
|
Pesto: | |
4 ks |
|
4 ks |
|
|
|
|
|
2 strúčiky |
|
|
|
Vrch: | |
podľa chuti |
|
|
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Najprv si urobíme cesto. Suché suroviny (múka, cukor, soľ) zmiešame s droždím a až potom k nim pridáme vlhké suroviny. Všetko poriadne zmiešame. Ak máte problém s prílišnou lepivosťou - môžete pridať múku, mne ale z tohto množstva vyšlo cesto krásne. Necháme bochník cesta odležať cca 40 minút.
- 2
Zatiaľ si vyrobíme pesto. Čerstvé paradajky dáme do horúcej vody, aby nám z nich šla šupka ľahšie dolu - následne šupku odstránime a paradajky nakrájame na malé kúsky a dáme si ich do misky. Zachováme aj šťavu, ktorá z nich počas krájania vytiekla. Sušené paradajky pokrájame a pridáme k čerstvým. Mixneme ponorým mixérom (nie však dlho, skutočne len chvíľu, nechceme od nich, aby sa stali úplnou tekutinou, doslova raz-dvakrát na sekundu stlačíme tlačítko na mixéri). Na panvici s trochou olivového oleja trochu opečieme pretlačený cesnak a šupneme ho do paradajok. Potom už len pridáme bylinky, soľ podla chuti. Poriadne premiešame.
- 3
Zeleninu, ktorú budeme dávať na povrch si nakrájame (cuketu i paradajky na plátky). Zaradím sem i šampiňóny, lebo som ich robila rovnako, i keď nie sú zelenina. Pokrájame si teda všetko na plátky a potrieme zmesou olivového oleja a sladkej papriky a chvíľu grilujeme z oboch strán.
- 4
Keď máme hotové cesto, rozdelíme ho na polovicu a vyvaľkáme (respektíve ponaťahujeme) ho tak, aby bol z neho kruh. Cesto vôbec nemusí byť hrubé. Pozor ale, aby nebolo ani príliš tenké. Položíme vyvaľkané cesto na plech s papierom na pečenie. Potrieme ho rovnomerne pestom, poukladáme naň grilovanú zeleninu. Ak máte chuť, môžete pridať aj syr.
- 5
Trúbu nastavíme na 200°C a plech umiestnime nízko. Ohrev môže byť zvrchu i zospodu. Na tomto mieste ho necháme asi 10 minút. Po desiatich minútach premiestnime plech vyššie (asi do polovice) a necháme opiecť ešte 5 minút. Vyberieme a môžeme posypať ešte rukolou. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@marianne keby malo byt na nas, tak tu nikto nikoho nezotiera :))
@mariamka - (máte podobné mená) - cesto práve vôbec nie je vodnaté :) špalda je dosť ťažká, myslím, že toho droždia tam je celkom presne, nedala by som viac ani menej
@jenni - ďakujem :)