Pikantná pasta

ernest - fotkaernest, 8. marca 2010

Recept vznikol ako nutnosť mať čosi riadne ostré

Suroviny

10 ks
1 hlávka
2 pl
1 pl




Postup

  1. 1

    čili na jemno nasekať môžeme aj so zrniečkami,cesnak čo najjemnejšie roztlačit pridať olej a nechať hodinku za občasneho premiešania postáť,pridať med a dobre premiešať.Môžeme skladovať v chladničke, potom však treba rátať s krištalizáciou medu a pred použitim včas vytiahnuť a nechať zohriať na izbovu tepolotu.Idealne je použit vysušene čili dopestovane z kvetináča .

Diskusia k receptu

anajka
u nás doma je pikantné v obľube takže chilli sa uplatní.Sama ho mám doma dosť a nestíham ho míňať takže mi tento recept padol vhod.Určite ho vyskúšam a ešte jedna otázočka,pasta sa konzumuje priamo alebo sa do naj nakladá mäso.
ernest
pastu ak dať na maso tak len trošku je to fakt sila nožno potrieť je to spravne ale fakt len letmo ,ja osobne ju dávam ako píisadu ku gulašu na párty alebo pri grilovačkách kde je tá ostrosť čím spláchnuť na nakladanie alebo konzervovanie sa asi moc nehodi kôli riziku kvasenia je tam med ale neskúšal som to možno sa to niekomu podari pokuso m Zdar.