Zimná minestrone s opečenými chlebovými hranolčekmi

sjuz - fotkasjuz, 22. januára 2011
Zimná minestrone s opečenými chlebovými hranolčekmi
Foto: sjuz

Veľmi chutná, zimná polievka. Kto chce urobiť bez mäsa, môže namiesto mäsa pridať orestované šampiňóny. Ďalšia verzia je namiesto údených rebier, ktoré som použila Zobraziť celý popisVeľmi chutná, zimná polievka. Kto chce urobiť bez mäsa, môže namiesto mäsa pridať orestované šampiňóny. Ďalšia verzia je namiesto údených rebier, ktoré som použila ja, orestovať na kocky slaninku.

15 minút
príprava

Suroviny

Ja som dala 4 hrste malá alebo maslová veľká
3
3 palice
1
polovica menšieho
3 menšie
 starší
 strúhaný
3 strúčiky
1 čl
5 guličiek
5 guličiek
1 väčší
2 PL




Postup

  1. 1

    Fazuľu namočenú deň vopred dáme variť do hrnca s rebrami,novým a čiernym korením a bobkovým listom. Uvaríme do mäkka.

  2. 2

    Na olivovom oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu, a na malé kocky mrkvu a stopkatý celer. Pri restovaní premiešavame, orestujeme tak, aby mrkva bola al dente.

  3. 3

    Pridáme nakrájané zemiaky na malé kocky, kel nakrájaný na menšie kusy, uvarenú fazuľu aj s vývarom z nej a mäsa, a dolejeme vodu podľa toho, koľko chceme mať polievky. Pridáme pretlak,bujón, alebo vegetu, údenú mletú papriku - nemusí byť vôbec - prikryjeme a uvaríme zeleninu do mäkka. Nemala by byť prevarená - ale tak akurát.

  4. 4

    Z uvarenej polievky odoberieme časť - cca 1/3 do inej nádoby, v ktorej ju rozmixujeme na hladko, a vlejeme späť do polievky. Pridáme pretlačený cesnak a osekanú petržlenovú vňať. Už nevaríme.

  5. 5

    Rebrá oberieme, a mäsko posekáme na maličké kúsky, a vložíme do hotovej polievky. Premiešame.

  6. 6

    Chlebík nakrájame na paličky, a na olivovom oleji orestujeme do zlata a chrumkava. Polievku podávame s opečenými paličkami chleba, posypanú postrúhaným syrom. Môžeme dať do mikrovlnky na pár sekúnd syr na chlebe roztopiť. No keď máme chlieb ešte horúci, syr sa roztopí aj sám:) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

kamelia
Papriku červenú ÚDENÚ mletú som ešte nevidela. To "údená" tam zrejme nemá byť
alexdidi
Výborná...také mám rada s tými šampiňónmi, bez údeného....
2010
Ano a vola sa povodne "pimenton" a je uplne super.
sjuz
no, ja by som si tiež radšej dala bez mäsa, ale chcela som, aby ju zjedol aj manžel...:))
evusik
mletú údenú papriku som kúpila u nás na jarmoku, bola to česká spoločnosť a kúpila som u nich perfektné koreniny a zmesi korenín, napr. Dračí mls a je to všetko čistá príroda.... @sjuz údené rebrá do polievky dávam aj ja, resp. môj muž, pretože takéto husté zimné polievky varí väčšinou on.... taká polievka nahradí aj hlavné jedlo :-)
sjuz
evusik - aj na výstavách v Inchebe sú vždy česi so stánkami s koreninami - asi sú to tí istí...a mávajú aj údenú, ale je drahšia, ako keď si jej kúpim viac a cez internet... Do minestrone by rebrá nemali ísť, skôr len tá slaninka, ak už niekto chce tú "mäsovú údenú " chuť:)
Ale ako som napísala, ten obrovský hrniec by som sama nezvládla:))
frezia68
Tak to je dobrotka,aj bez rebierka......dnes som videl pri Kauflande stánok s koreninami,asi sa tam zastavím.
jerica
FOTKA BEZ CHYBY :-)) túto polievočku môžem aj týždeň jesť , fazuľa je pre mňa ako liek,môžem aj bez chlebíka a syra, stačí s obmenou.
vavan
mňaaam to musí byť skvelá polievočka ukladám do KK
sovka62
Minestrone som robievala bez šampiňónov a bez údeného, dávala som len slaninku, na ktorej som dusila zeleninu. A nedávala som ani fazuľu, len zeleninu. Ale teraz skúsim podľa teba, fazuľa a údené rebro, to je skvelá kombinácia. Len aby toho rebra ostalo niečo do polievky, neviem, či sa udržím na uzde, keď ho budem oberať z kostí.
sjuz
Sovka - byť tak my dve pri tom, asi by do polievky nič nezostalo...:))
jody
Idem na to, huby nemusím, ale fazuľa s údeným? No kto by ma od toho odtiahol? :-)
marianne
perfektna,udene nemam rada,vymenim ale,ze cerstve rebra...
safran
u nás dnes vo vegetariánskej verzii - tiež výborná :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia