
Pivársky hovädzí perkelt
Na nedeľný obed som pripravila hovädzí perkelt na pive. Hovädzie mäso mám domáce.

Bravčová panenka plnená medvedím cesnakom
Hlási sa pani Macková :-), toto už je asi posledný mackový rpc tohto roku

Baklažán à la sendvič
Keď sa mi dlhšiu dobu nedostane „zaslúženej odmeny“, musím o ňu nejakým spôsobom zabojovať. Kúpil...

12-hodinová kačica
Doteraz som vždy piekol kačicu na pomalo asi 5-6 hodín, až som objavil recept s 12-hodinovým pečením, tak som sa rozhodol ho vyskúšať....

Zemiaky na kyslo so sladkokyslými hubami podľa Radox1
Išpirácia pre tých, čo majú radi sterilizované sladkokyslé huby. Odkedy @radox1 pridal recept na krémovú...

Vegánske špenátové palacinky
Sójové mlieko rozmixujeme s baby špenátom. V mise zmiešame špaldovú múku, špenátovú zmes, vodu...

Perkelt z bravčových paprčiek
Teneo recept mám od jedného mäsiara. Je to jedlo vynikajúcej chuti, proste maškrta, ktorá...

Údené mäso zapečené s chrenovou omáčkou
Údené s chrenom to môžeme hocikedy. Keď mám nastrúham aj trochu čerstvého chrenu je to ostrejšie.

Bravčové mäsko na kuriatkach
Nevedela som čo urobiť na obed. Zachránili ma kuriatka v mrazničke.

Morčacie prsia s kukuricou a červenou fazuľou
Tento recept som našla vo vianočnej Tine z roku 2002, u nás je veľmi obľúbený.

Zemiaky na paprike s cestovinou
Nie je to Grenatier march. Zemiaky s cestovinou a nie opačne preto, že zemiaky na...

Grobská lokša plnená paštétou z husacej pečene
Husaciu pečeň podusíme na panvici. Necháme vychladnúť.

Zamilované kuracie prsia
Raz mi manžel doniesol vlastnoručne vyrobenú kuchársku knihu, zohnal recepty z hydiny, vytlačil a zviazal....

Rezne naopak
Tieto rezne sú v našej rodine obľúbené. Dajú sa robiť z krkovičky, pliecka alebo hovädzieho...

Lievance z tvarohu a obilninových vločiek
Mám rada lievance pre ich nenáročnú prípravu a v neposlednom rade aj pre chuť. Je ich...

Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney
Prepelicu vykostíme tak, aby nám z nej zostali prsia a stehná. Plátok pečienky a kúsky...

Ukrajinské tvarohové „syrníky“
Tradičné jedlá Zemplína hovoria o šikovnosti tunajších prababičiek. Z lokálnych, ľahko dostupných surovín dokázali totiž...

Broskyňa plnená kuracím mäsom
Tento recept nam pripravila moja teta na navšteve a všetkym chutil. Od vtedy ho pripravujem doma...

Tuniaková praženica
Praženica pripravená s tuniakom v olivovom oleji, podávaná so zaváranou cviklou.

Srnčie karé na zemiakových lievancoch
Čo divina, to iná chuť. Podpisuje sa pod ňu nielen konkrétny živočíšny druh, ale aj prostredie, v akom žila...

Tofu placky
Tofu, tvaroh a syr nastrúhame, pridame vajcia, rascu, sol, korenie a pazitku....

Fit kurací šalát s broskyňou a parmezánom
Rýchly a neuveriteľne chutný šalátik s kuracím mäsom. Môžete spapať aj celý kýblik, je...

Patizón Al Tono Pomodoro
Patizón má svoju vlastnú jemnú chuť a doplnením tuniaka sa chute krásne doladia. Patizón som mala...

Pečené bravčové chvostíky
Je to ďalšia gurmánska zaležitosť od @45678. Mali to byť bravčové nožičky, ale som nezohnal...

Fit tekvicové „špagety“ s mletým morčacím mäsom v paradajkovej omáčke
V tomto recepte naberá tekvica nový rozmer. A krájanie cesnaku ešte novší! :) Tieto skvelé tekvicové...

Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál
Máme radi cuketu, pripravila som z cukety fašírky s ementálom, obalila som ich v strúhanke...