Jánska pochúťka fotorecept

Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 22. januára 2016
Jánska pochúťka (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
200 g
1 ks
100 g
2 strúčiky
300 g
100 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibuľu urestujeme na oleji dozlatista. Pridáme na rezance nakrájanú panenku a kuracie prsia, urestujeme, pridáme kuracie pečienky a restujeme.


  2. 2

    Postupne pridáme pretlak a hladkú múku a restujeme, pridáme koreniny, soľ, podlejeme 100 ml vody alebo vývaru a podusíme.


  3. 3

    Potom urobíme klasické zemiakové cestíčko na placky a upečieme si ich. Plníme ich mäsovým soté, zavrieme a posypeme strúhaným syrom. Podávame so šalátom z kyslej kapusty.


Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
asu
asu
Pán majster, dobre si navaril, tie vône citim až v Košiciach......Hneď by som ochutnal. Máš 5* - lebo viac sa nedá....
jakamaka
Uz len pri slove tohto hotela si vybavujem dovolenku,a caste navstevy tohto hotela...tie perfektne halusky:-):-):-):-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia