Moja ďalšia slaná kytica fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 27. decembra 2016

Tak trochu iná, ako som do teraz robila.

30 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Lístkové cesto som mala rozvaľkané, ale trochu som ho ešte prevaľkala, aby som mala rozmer, ktorý som potrebovala. Namerala som si po dĺžke 6 cm pásy. Potom som ich rozrezala na polovice, asi po 21 cm mi vyšlo po šírke na jeden kus. A začala som robiť akoby stromčeky. Asi takto, ako je na obrázku.

    Moja ďalšia slaná kytica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ako vidíte na jeden pásik som natrela trochu kečupu, ďalej som dala do stredu postrúhaný syr, na to nakrájanú šunku. Potom som to prehla a trochu pritlačila, natrela vajíčkom a začala skladať. Pridám detailné obrázky.

    Moja ďalšia slaná kytica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nastokla na špajľu a poukladala na plech. Vyšlo mi desať kusov z jedného cesta. Ešte som to trochu natrela na vrch aj dookola vajíčkom a dala upiecť.

    Moja ďalšia slaná kytica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené - ešte poznámočka - špajle mi ostali také trochu obhorené, tak som ich vymenila. No a začala som robiť kyticu. Na každý stromček som vykrojila syrovú hviezdičku a na špajle napichala ovocie a paradajky.

    Moja ďalšia slaná kytica (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tak takto asi hotovo.

    Moja ďalšia slaná kytica (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ešte jeden pohľad.

    Moja ďalšia slaná kytica (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

klukodvody
To je ta nejlepší kytička jakou bych si přál. Potěší oko i jazyk. No a také nemusím měnit vodu, jen kapkou něčeho dobrého zalít. Krásný den přejeme.
sonulienka
Srdečne Vám ďakujem @Klukodvody máš pravdu boli sme s touto kytičkou blahoželať nevestičke k meninám a veru sme zapíjali dobrým vínkom.
tatranka
Si šikovná Soni.Tiež sa mi to páčilo.Myslela som na to,že to vyskúšam.Dá sa to rozmanite napĺňať.Je to ohromná mňamka,práve aj teraz na Silvestra.Je tam hodne slaných ingrediencii za ktorými chutí vínečko.
sonulienka
Martuška ďakujem - no veď to človek keď to vidí by chcel všetko vyskúšať a neviem si vybrať.
nika72
Veľmi pekný darček....;-) Celý na zjedenie. :-) !!!!!
bubaya
To lístkové cesto na špajdli, to je skvelý nápad, daj si patentovať. A kyticu by som ani nedovolila zjesť, nie je to škoda? Sto bodov a klobúk dolu.
sonulienka
@Bubaya srdečná vďaka. Áno je to dobrý nápad - ale priznám sa nie je môj, ja som to len strašne chcela vyskúšať. Videla som to na internete ale neviem už na akej stránke tak ma to strašne lákalo. Mala som príležitosť tak som vyskúšala.
1x bubaya




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia