
Bzenický frgál
Dva kúsky z tohoto koláča si môžeš dať pri 90-dňovej diete , keď papáš uhlohydráty, tak na...

Pečený diviak s mrkvovo-hráškovým pyré
Pozrite si jednoduchý recept na prípravu diviačieho mäsa od Martiny Hustinovej zo Slovenskej poľovníckej komory.

Domáca pečeňová paštéta
Bravčovú pečeň zomelieme, pridáme vajcia, šľahačku, bujón, vegetu a husaciu masť.

Rýchla zapekaná čakanka
Prihadzujem jednu rýchlovečku v štýle "čo dom dal" a "neboj sa tej čakanky furt" :D Nemala som...

Kuracie prsia na karí so zeleninou
Tento recept vznikol použitím fantázie, je vhodným bielkovinovým jedlom a je veľmi jednoduchý a veľmi chutný....

Losos so špenátom v lístkovom ceste
Lososa nakrájame na dlhé rezance (asi 1, 5 x 1, 5 cm x dĺžka cesta). Cesto...

Slovenská ryža s fazuľou a pečenou paprikou
Chystala som suroviny na iný recept. Ako vždy, uvarila som viac fazule a upiekla viac...

Sladký jablkový börek z panvice
Tavada börek :-) Börek je naozaj variabilny, da sa pripravit nielen na slano, ale aj na...

Šťavnaté kuracie prsia s údenou príchuťou
Ďalší skvelý tip na chutné a šťavnaté kuracie prsia. Takto pripravené mäso chutí fantasticky a hlavne šťavnato....

Kıymalı Bazlama
Bazlama s mletym mäsom. Bazlama je plnene kysnute cesto, ktore sa velmi podoba na Gözleme :-) len...

Zubáč na grile s pestom a miešaným listovým šalátom
Zubáča očistíme, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a opečieme na grile. Zemiaky uvaríme v...

Pečené zemiaky - fotorecept
Nové zemiaky priam lákajú k takejto úprave. Máme ich veľmi radi a dajú sa jesť k...

Pečené zemiaky s údeným mäsom
Pečené brambory s uzeným masem. Já bych brambory jíst neměla, ale sem tam zhřeším!:-)))

Domáci zemiakový knedlík so slaninkou a cibuľkou
Kombinácia chutí veľmi dobrá. To čo zostalo z predchádzajúceho obeda som spojila a vyšlo toto :)

Tofu rezne
Tento recept mi bol inšpiráciou pri tejto práci . "Tofu fašírky pečené na plechu"(http://varecha. pravda. sk/recepty/tofu-fasirky-pecene-na-plechu-fotorecept/24910-recept) @Zirafninka1, ...

Zemiaky na paprike s cestovinou
Nie je to Grenatier march. Zemiaky s cestovinou a nie opačne preto, že zemiaky na...

Šalát z pečenej červenej repy
Na väčší kus alobalu si dáme umytú, ale neolúpanú červenú repu, posypeme soľou, pridáme...

Kurací paprikáš s cuketkou a zelerovými stonkami
Som náležite hrdý na pestrosť slovenskej kuchyne, ale i šikovnosť rúk jej nežnejšej, s prepáčedním,...

Bravčové závitky
Chcem sa s Vami podeliť o dobrotku, ktorú mám strašne rada. Je to pre tých čo...

Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov
Na jeseň je veľký výber zeleniny a my milujeme plnené papriky. Plnku som spravila z paradajok...

Plnené langoše
Tieto langoše milujeme všetci, dokonca aj môj otec, ktorý je zástanca tradičných dedinských jedál...

Bravčová panenka Al Pastor
Zaujal ma názov tej panenky, lebo to meno mi je srdcu blízke. :-))) Je to...

Kuracie prsia bez mena
Prečo bez mena? Lebo recept som nasla v mojej pisanke ale bez názvu tak som vyskušala a...

Hovädzia roštenka na víne s hubami a bezlepkovou parenou knedľou
Na sviatočný stôl patrí aj honosnejšie jedlo. Niekedy sa oplatí zainvestovať trochu viac do kvalitných surovín a výsledok potom skutočne stojí za to....

Vegánska huspenina
Priateľ dostal od otca huspeninu, takú tú klasickú - slovenskú, z koží a tak...

Cuketové muffiny
Nechcete cuketu? Donesiem vám cuketu? Cuketa sem, cuketa tam... Každý rok klope cuketa na dvere a nám to vôbec nevadí....

Zemiakové wafle-placky a príloha z baklažánu
Tento recept uverejnujem hlavne pre tych, ktori si chcu pochutnat na zemiakovych plackach, ale chcu...

Ukrajinské tvarohové „syrníky“
Tradičné jedlá Zemplína hovoria o šikovnosti tunajších prababičiek. Z lokálnych, ľahko dostupných surovín dokázali totiž...

Tofu praženica (bez vajíčok, vegan)
V mise si vidličkou roztlačíme tofu alebo ho len roztlačíme v rukách. Pridáme trošku chilli, ...

Cícerové bezlepkové fašírky
Práve ste sa rozhodli preskúmať náš recept na cícerové bezlepkové fašírky. Chutná a jednoduchá vegetariánska, prípadne aj vegánska večera pre všetkých, ktorí si v bezlepkovej kuchyni radi vyskúšajú niečo nové....