Cicero šalát

mirkajan - fotkamirkajan, 20. januára 2013
Cicero šalát
Foto: mirkajan

Toto je ďalší z receptov z knihy Martina Pyca Rauscha, ktorý nám veľmi zachutil. Mierne som upravila len zloženie zálievky, aby mala výraznejšiu chuť. Zobraziť celý popisToto je ďalší z receptov z knihy Martina Pyca Rauscha, ktorý nám veľmi zachutil. Mierne som upravila len zloženie zálievky, aby mala výraznejšiu chuť.

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

150 g uvarený
100 g
100 g
6 ks
1 PL
zálievka:
3 PL
1 PL
1 PL
1 štipka
1 KL zo sušených paradajok




Postup

  1. 1

    Uvarený cícer zmiešame s 1 PL olivového oleja, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme piecť vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 15 minút, kým cícer nie je chrumkavý. Necháme trochu vychladnúť.

  2. 2

    Kým sa pečie cícer, pripravíme si zálievku. Do uzatvárateľného pohára (napr. od horčice ) dáme všetky prísady na zálievku, uzavrieme a poriadne pretrepeme, aby sa prísady spojili a med rozpustil.

  3. 3

    Na tanier uložíme rukolu, posypeme na kocky nakrájanou fetou, na drobno pokrájanými sušenými paradajkami a upečeným cícerom. Zalejeme zálievkou a podávame napr. ako ľahkú večeru. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

helca103
tá zálievka sa mi páči aj šalát vyzerá veľmi dobre. Musím sa poobzerať v obchode po semiačku a rukolu vysiať aby som mala celé leto čerstvú.
marianna76
Krásny šalátik,fajn, aj my máme radi rukolu... občas kúpim, ale už sa teším kedy zasejem.... ďakujem... tiež som pozerala knihu - tušim ani nebude treba, aby som si ju kupovala...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia