Foto: mirkajan
Toto je ďalší z receptov z knihy Martina Pyca Rauscha, ktorý nám veľmi zachutil. Mierne som upravila len zloženie zálievky, aby mala výraznejšiu chuť. Zobraziť celý popisToto je ďalší z receptov z knihy Martina Pyca Rauscha, ktorý nám veľmi zachutil. Mierne som upravila len zloženie zálievky, aby mala výraznejšiu chuť.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
150 g uvarený |
|
100 g |
|
100 g |
|
6 ks |
|
1 PL |
|
zálievka: | |
3 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 štipka |
|
|
|
1 KL zo sušených paradajok |
|
Postup
-
1
Uvarený cícer zmiešame s 1 PL olivového oleja, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme piecť vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 15 minút, kým cícer nie je chrumkavý. Necháme trochu vychladnúť.
- 2
Kým sa pečie cícer, pripravíme si zálievku. Do uzatvárateľného pohára (napr. od horčice ) dáme všetky prísady na zálievku, uzavrieme a poriadne pretrepeme, aby sa prísady spojili a med rozpustil.
- 3
Na tanier uložíme rukolu, posypeme na kocky nakrájanou fetou, na drobno pokrájanými sušenými paradajkami a upečeným cícerom. Zalejeme zálievkou a podávame napr. ako ľahkú večeru. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu