Tvarohové lievance
Tvarohové lievance

Lievance z tvarohu a obilninových vločiek fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 8. januára 2019
Lievance z tvarohu a obilninových vločiek (fotorecept)
Foto: dvorka

Mám rada lievance pre ich nenáročnú prípravu a v neposlednom rade aj pre chuť. Je ich nespočetne veľa druhov. Najčastejšie robievam jablkové s ovsenými Zobraziť celý popisMám rada lievance pre ich nenáročnú prípravu a v neposlednom rade aj pre chuť. Je ich nespočetne veľa druhov. Najčastejšie robievam jablkové s ovsenými vločkami. Pár krát som robila aj z kysnutého cesta, ale mám radšej rýchlu prípravu, preto som vyskúšala nový recept. Je variabilný. V pôvodnom recepte sú ovsené vločky, ja som použila špaldové. Namiesto vody sa môže pridať mlieko, jogurt alebo smotana. A tvaroh jemný, alebo mierne hrudkovitý.

10 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
150 g (mleté)
3 g
3 dl (alebo mlieko)
2 ks




Postup

  1. 1

    Vajíčka s tvarohom som si vymiešala metličkou, pridala som vodu a najemno namleté špaldové vločky s práškom do pečiva. Vymiešala som polotekuté cesto. Na dve rozohriate panvice (plameň mám na polovičnej teplote) som si dala lyžicou cesto, položila som obe panvice na zdroj tepla a minútu som opiekla z jednej strany.

    Lievance z tvarohu a obilninových vločiek (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lievance som po jednom opatrne obracačkou pootáčala, dala na zdroj tepla a znova 1 minútu som opiekla.

    Lievance z tvarohu a obilninových vločiek (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z tejto dávky mi vyšlo 33 ks lievancov. Vľavo sú otočené stranou pečenou najskôr, na druhom tanieri opačnou stranou. Nakoľko do cesta nejde cukor je na jedákoch, či si lievance posypú cukrom, polejú medom alebo iným sladidlom. Ja som si ich dala len s ovocným jogurtom.

    Lievance z tvarohu a obilninových vločiek (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept, vločkové dobroty jsou mi blízké. Jen ty přesné tvary mi prostě nejdou.
cinkla
@Haji (8.1.2019 21:31)

A čo tak urobiť ich na lievancovej panvici?Budú jeden ako druhý....


1x haji
haji
@Cinkla (9.1.2019 12:11)
Jsi milá, děkuji! Jasná zpráva, lívanečník mám a také na něm lievance udělám. Jen hluboce obdivuji každého, kdo dokáže souměrné geometrické tvary "od ruky". A tiše závidím.
cesminaz
Robievam lievance z vločiek,sú super.Ale ten tvaroh do toho je mi novota,tak nabudúce vyskúsam :-)
evelynba
Krásne lievance, súhlasím s @Haji , tiež obdivujem schopnosť urobiť také súmerné a rovnaké lievance bez lievanečníka. No a určite sú aj dobré, z vločiek poznám, aj z tvarohu, ale oboje spolu som ešte neskúšala. Ukladám a Ď za recept.
1x haji
dvorka
@Haji (8.1.2019 21:31)

Doteraz som robila lievance len na lievancovej panvici, no teraz mi pod ruku prišli ako prvé palacinkové. Záleží asi na ceste, lebo sa mi krásne lialo z lyžice a ja nemám žiadnu zásluhu na tom, že sú lievance okrúhle. Vlastne, som si to ani nevšimla.
1x haji
haji
@Dvorka (10.1.2019 13:26)
Haha, ty jsi skromná žienka! Je to rukama a okem, o tom žádná. Někdo ty dary má a jiný nemá. Mno, můžu si říkat, že mám jiné dary. Skryté dary. Je velmi napínavé ty skryté hledat a odkrývat... Přeji hezký den!
1x dvorka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia