Guláš silvestrovský naopak podľa F&H fotorecept
Už tradične robím na Silvestra guláš, svoj, overený, ale dnes ma inšpirovala relácia na Fishing & Hounting, tam to bolo zo zajaca, ja som Zobraziť celý popisUž tradične robím na Silvestra guláš, svoj, overený, ale dnes ma inšpirovala relácia na Fishing & Hounting, tam to bolo zo zajaca, ja som ho urobila z bravčového, a je výborný.
Suroviny
| 700-1000 g (krkovička, pliecko) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 6-7 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3-4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| 4-5 strúčik (pretlačený) | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 dl | 
                                                             | 
                                                    
| podľa potreby alebo voda | 
                                                             | 
                                                    
| Na dochutenie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 2-3 PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Mäso v pôvodnom recepte pácovali, ja som moje len nakorenila a poprášila tymiánom. Stálo tak 2-3 hodiny.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
A tu je ten postup naopak. Na bravčovej masti osmahneme slaninu.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Pridáme mäso a sprudka opečieme zo všetkých strán, vyberieme.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Vložíme nahrubo nakrájanú cibuľu, mrkvu, rajčiny a papriku. Smažíme a miešame asi 10 minút. Pekne sa tie chute uvoľnia.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Podlejeme vínom a vývarom /vodou/, osolíme, okoreníme, pridáme pretlak, zakryjeme a necháme povariť aspoň pol hodinu. Ťažko sa fotí, keď tá para tam fučí :)
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Keď máme základ hotový, pridáme opečené mäso a očistené nakrájané zemiaky. Dolejeme podľa potreby vodu /lepší je vývar/, zakryjeme a dusíme ešte asi hodinu, kým mäso nie je úplne mäkké.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Úplne na záver pridáme pretlačený cesnak a petržlenovú vňať. Štipľavé si dáme každý, ako má kto rád.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Najlepší bude odležaný zajtra, ale moji sa už nevedeli dočkať. Dobrú chuť a veselý Silvester :)
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


my zas budeme mať na posledný obed v roku našu veľkú fazuľu-voláme je dľa babky švábka-na kyslo a zemiakovú babu..naše obľúbené slovenské jedlo z domácich surovín..myslím vlastnoručne vypestovaných..ako prejav vdaky za dožitý rok bez hladu..
dobrú chuť k vychutnaniu posledného v roku dňa..
a šťasný ten ..14ty..@mariamka... :-)