Guláš silvestrovský naopak podľa F&H fotorecept
Foto: mariamka
Už tradične robím na Silvestra guláš, svoj, overený, ale dnes ma inšpirovala relácia na Fishing & Hounting, tam to bolo zo zajaca, ja som Zobraziť celý popisUž tradične robím na Silvestra guláš, svoj, overený, ale dnes ma inšpirovala relácia na Fishing & Hounting, tam to bolo zo zajaca, ja som ho urobila z bravčového, a je výborný.
Suroviny
700-1000 g (krkovička, pliecko) |
|
|
|
|
|
|
|
1 PL |
|
1 ks |
|
6-7 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3-4 ks |
|
podľa chuti |
|
4-5 strúčik (pretlačený) |
|
1,5 dl |
|
podľa potreby alebo voda |
|
Na dochutenie: | |
|
|
|
|
2-3 PL |
|
Postup
-
1
Mäso v pôvodnom recepte pácovali, ja som moje len nakorenila a poprášila tymiánom. Stálo tak 2-3 hodiny.
-
2
A tu je ten postup naopak. Na bravčovej masti osmahneme slaninu.
-
3
Pridáme mäso a sprudka opečieme zo všetkých strán, vyberieme.
-
4
Vložíme nahrubo nakrájanú cibuľu, mrkvu, rajčiny a papriku. Smažíme a miešame asi 10 minút. Pekne sa tie chute uvoľnia.
-
5
Podlejeme vínom a vývarom /vodou/, osolíme, okoreníme, pridáme pretlak, zakryjeme a necháme povariť aspoň pol hodinu. Ťažko sa fotí, keď tá para tam fučí :)
-
6
Keď máme základ hotový, pridáme opečené mäso a očistené nakrájané zemiaky. Dolejeme podľa potreby vodu /lepší je vývar/, zakryjeme a dusíme ešte asi hodinu, kým mäso nie je úplne mäkké.
-
7
Úplne na záver pridáme pretlačený cesnak a petržlenovú vňať. Štipľavé si dáme každý, ako má kto rád.
-
8
Najlepší bude odležaný zajtra, ale moji sa už nevedeli dočkať. Dobrú chuť a veselý Silvester :)
my zas budeme mať na posledný obed v roku našu veľkú fazuľu-voláme je dľa babky švábka-na kyslo a zemiakovú babu..naše obľúbené slovenské jedlo z domácich surovín..myslím vlastnoručne vypestovaných..ako prejav vdaky za dožitý rok bez hladu..
dobrú chuť k vychutnaniu posledného v roku dňa..
a šťasný ten ..14ty..@mariamka... :-)