Rolované jelenie stehno fotorecept

ernest - fotkaernest, 3. mája 2011
Rolované jelenie stehno  (fotorecept)
Foto: ernest

Zasa som trošku experimentoval

6
porcií
240 minút
príprava
180 minút
na 180 °C

Suroviny

0.5 kg
2 ks
4 ks
0.7 L
2 ks
1.5 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maso nakrojíme tak aby nám vznikol dlný pás pre rolovanie

    Rolované jelenie stehno  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    potom urobíme druhý rez na opačnú stranu ,ak bude maso viac v tvare gule rozrežeme ho do špirály

    Rolované jelenie stehno  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Maso posolíme pokoreníme a postupne vkladáme slaninku ,cibulu, mrkvu.Tu sa fantázii medze nekladú ,takto som to spáchal ja.

    Rolované jelenie stehno  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zvinuté maso zaistíme špáradlami a motúzom aby sa nerozvinulo a v hrnci na oleji zatiahneme dookola .

    Rolované jelenie stehno  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podlejeme asi litrom vlažnej vody a vínom .Nešetríme Pridame bobkový list ,cele korenie ,jalovec.Na kúsky porežeme zvyšnú zeleninu a dáme varit .Tu je dobré poznamenat že v tlakovom hrnci to bude trvat kratšie ,je to závyslé od množstva masa ktoré sa použije .Maso som pri varení otáčal aby sa urobilo rovnomerne čo v tlakáči odpadá.

    Rolované jelenie stehno  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po uvarení asi 3 hod preložime maso do zapekacej misy.Pozor odstránte motúz, podlejeme asi na 1 centimeter štavou pridáme na dobno nasekaný cesnak , asi 5 strúčikov ,slaninku a zapečieme ,zasa som otáčal.Z vývaru vyberieme korenie bobkový list a jalovec ,zvyšnú mrkvu rozmixujeme a cez sitko prepasírejeme do vývaru.Zahustíme múkou rozmixovanou v mlieku.Maso po zapekamí prekrojíme naprieč rolovaním ukáže sa vzor.

    Rolované jelenie stehno  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Výpek z masa som použil na poliatie masa, zahustený vývar ako šťavu ku knedli. Recept je z tých časovo náročnejších no chutovo je skvelí ,už len Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evusik
mám ešte nejakú divinu v mrazáku, tento recept sa mi páči tak určite vyskúšam :-)
marcy
spáchal si to nádherne,trpezlivosť sa cení :-)
tatranka
Píšeš,že si trochu experimentoval.Recept vyzerá vábivo a ak chutil,tak si dobre experimentoval.
akeber
Určite to vyskúšam , pridala by som cesnak :)) ukladám do kk .