Guláš z tekvice Hokkaido s fazuľou

dorisa - fotkadorisa, 19. augusta 2017
Guláš z tekvice Hokkaido s fazuľou
Foto: dorisa

Hokkaido tekvica na spôsob guláša.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
6 ks
2 ks
1 ks
1 konzerva
3 strúčiky
podľa chuti
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Hokkaido nakrájame na menšie kúsky, cibuľu na drobnejšie, cesnak na plátky, mrkvu na plátky, papriku na kúsky. Na olej dáme cibuľu, orestujeme ju, pridáme ostatnú zeleninu, tiež osmahneme, pridáme aj tekvicu.

  2. 2

    Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a necháme variť dokiaľ nie je zelenina mäkká.

  3. 3

    Do guláša patria aj zemiaky, tie očistíme, nakrájame na drobnejšie a uvaríme ich osve v osolenej vode.

  4. 4

    Kým sa zemiaky varia, dokončíme základ guláša. Všetko (v hrnci) rozmixujeme, nie celkom, je pekné v guláši mať aj kúsky mrkvy a Hokkaida.

  5. 5

    Fazuľu z konzervy zlejeme prepláchneme.

  6. 6

    Nakoniec do rozmixovaného zeleninového gulášového základu pridáme uvarené zemiaky a fazuľu (to preto, aby boli v guláši vidieteľné). Všetko ešte necháme pár minút prevrieť a odstavíme. Ak treba, dochutíme soľou. Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Haji (20.8.2017 11:37)

ved tykam,len vo vete sa hodilo vykat,,akoze..cela rodina..... a ja som stara varechačka, tak viem, že sme tu rodina, aj ked niekedy dôjde k nedorozumeniam...rozumieme si, cmuuuk
@Dorisa (20.8.2017 11:20)
Prosím o tykání, milá @Dorisa , veď Varechári sú rodina! Začíná sezóna hokaido, tak dojde i na tvůj gulášek s fazulou. @Olinecka hokaido se snese snad s každou zeleninou. Určitě vyzkouším i kombinaci se strukovou fazulkou, teď mě to napadlo. Též bude efektný guláš a bezpečný! Krásnou neděli přeji všem!