Foto: dorisa
Hokkaido tekvica na spôsob guláša.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
6 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 konzerva |
|
3 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Hokkaido nakrájame na menšie kúsky, cibuľu na drobnejšie, cesnak na plátky, mrkvu na plátky, papriku na kúsky. Na olej dáme cibuľu, orestujeme ju, pridáme ostatnú zeleninu, tiež osmahneme, pridáme aj tekvicu.
- 2
Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a necháme variť dokiaľ nie je zelenina mäkká.
- 3
Do guláša patria aj zemiaky, tie očistíme, nakrájame na drobnejšie a uvaríme ich osve v osolenej vode.
- 4
Kým sa zemiaky varia, dokončíme základ guláša. Všetko (v hrnci) rozmixujeme, nie celkom, je pekné v guláši mať aj kúsky mrkvy a Hokkaida.
- 5
Fazuľu z konzervy zlejeme prepláchneme.
- 6
Nakoniec do rozmixovaného zeleninového gulášového základu pridáme uvarené zemiaky a fazuľu (to preto, aby boli v guláši vidieteľné). Všetko ešte necháme pár minút prevrieť a odstavíme. Ak treba, dochutíme soľou. Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť.
Tiež guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nemusí, jasne.. Ak nemáte radi fazuľu, nedávaj ju tam. Robila som už aj s červenou fazuľou, je potom efektnejší. Ďakujem za komentár.
Ďakujem, pochutnajte si aj vy doma.
Prosím o tykání, milá @Dorisa , veď Varechári sú rodina! Začíná sezóna hokaido, tak dojde i na tvůj gulášek s fazulou. @Olinecka hokaido se snese snad s každou zeleninou. Určitě vyzkouším i kombinaci se strukovou fazulkou, teď mě to napadlo. Též bude efektný guláš a bezpečný! Krásnou neděli přeji všem!
ved tykam,len vo vete sa hodilo vykat,,akoze..cela rodina..... a ja som stara varechačka, tak viem, že sme tu rodina, aj ked niekedy dôjde k nedorozumeniam...rozumieme si, cmuuuk