Gyros šalát
Foto: podravka
Ochuťte si gyros šalát Podravkou na kebab a gyros a za chvíľku máte na stole chutné a osviežujúce jedlo.
porcie
príprava
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, dáme do misky, pridáme olej a korenie na kebab a gyros. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a uhorky. Odložené mäso restujeme 7 – 10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
- 2
Majonézu, smotanu a prelisovaný cesnak vymiešame do hladka. Na spodok misy uložíme mäso (ak máme trocha výpeku, môžeme ho dať s mäskom do misy). Potom začneme postupne pridávať ďalšie vrstvy. Na mäso uložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, potom pridáme nadrobno nakrájané sterilizované uhorky. Ďalšiu vrstvu tvorí kečup, ktorý prikryjeme sterilizovanou kukuricou a na ňu rozotrieme druhú polovicu majonézovej masy.
- 3
Vrstvenie zakončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsočky a misu odložíme do chladničky.
- 4
Podávame chladené.
Tiež kurací šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Preco? Normalny bežný recept na gyros šalát. Dokonca aj rodení Gréci majú jhotové namiešané gyros korenie.