Kurací šalát
Kurací šalát

Gyros šalát

podravka - fotkapodravka, 7. októbra 2017. Komerčný recept.
Gyros šalát
Foto: podravka

Ochuťte si gyros šalát Podravkou na kebab a gyros a za chvíľku máte na stole chutné a osviežujúce jedlo.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

2 ks
2 lyžice
2 lyžice
1 ks
5 ks
1 hrnček
1 bal.
1 bal.
4 strúčiky
8 lyžíc
1 malá hlávka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, dáme do misky, pridáme olej a Podravku na kebab a gyros. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a uhorky. Odložené mäso restujeme 7 – 10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Majonézu, smotanu a prelisovaný cesnak vymiešame do hladka. Na spodok misy uložíme mäso (ak máme trocha výpeku, môžeme ho dať s mäskom do misy). Potom začneme postupne pridávať ďalšie vrstvy. Na mäso uložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, potom pridáme nadrobno nakrájané sterilizované uhorky. Ďalšiu vrstvu tvorí kečup, ktorý prikryjeme sterilizovanou kukuricou a na ňu rozotrieme druhú polovicu majonézovej masy.

  3. 3

    Vrstvenie zakončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsočky a misu odložíme do chladničky.

  4. 4

    Podávame chladené.

Diskusia k receptu

bubaya
@Afataga (7.10.2017 18:39)

Preco? Normalny bežný recept na gyros šalát. Dokonca aj rodení Gréci majú jhotové namiešané gyros korenie.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha