Paštéta z kuracej pečene

lekorica - fotkalekorica, 13. mája 2016
Paštéta z kuracej pečene
Foto: lekorica

Veľmi jednoduchý a chutný recept na pečeňovú paštétu.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g
5 PL
100 ml
2 ks stredne veľká
1 strúčik
100 ml
1/2 ČL
1/2 ČL
trocha postrúhaného
pár vetvičiek




Postup

  1. 1

    Celá príprava aj s varením trvá cca 40 minút. Cibuľku a cesnak si nakrájame nadrobno. Do panvice si dáme rozohriať olivový olej, pridáme maslo a kým sa nám maslo roztopí, vložíme do oleja vetvičky tymiánu. Opekáme ich cca 2 minútky, potom ich vyberieme.

    Paštéta z kuracej pečene - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a opekáme do zlatista. Keď je cibuľka opečená, pridáme nakrájanú pečienku. Opekáme cca 8 - 10 minút, potom pridáme víno alebo bujón (každý podľa chuti) a znovu povaríme 8 - 10 minút. Nakoniec pridáme muškátový orech, mleté čierne korenie, soľ a kyslú smotanu. Všetko poriadne premiešame a necháme prevrieť. Odstavíme a všetko zmixujeme v mixéri.

    Paštéta z kuracej pečene - obrázok 2
  3. 3

    Paštétu naložíme do fliaš a ak chceme aby nám dlhšie vydržala, zalejeme ju ešte roztopeným maslom. Uchovávame v chladničke.

    Paštéta z kuracej pečene - obrázok 3

Diskusia k receptu

lekorica
@Zuzanka1367 (13.5.2016 19:39)
Ďakujem krásne. Fotím si aj na moju stránku. Kolegyne ma nahovárajú napísať knihu s mojimi receptami, tak sa snažím aj fotografie s jedlom nejako krajšie nafotiť. :-)
kecemis
Pekne fotky a urcite chutne a hodne vyskusania. Pride urcite na radu.
komunista
Super, chváli celý Ústredný výbor! Lepšia než Drůběží z kapitalistického Hamé!
monty469
Perfektný recept, ukladám a čoskoro, keď kúpim pečeň aj urobím :-)
denyany
V repertoári už jednu výbornú pečeňovku mám, ale žiada sa mi zmena, tak najbližsie urobím túto, páči sa mi. A foto skvelé!
lekorica
@Monty469 (13.5.2016 23:28)
@Denyany Ďakujem. Tiež mám doma kopec receptov, ale s vínom a s bylinkami som ešte nerobila. A chuť je teda fantastická.
haji
@Lekorica receptů na paštiku není nikdy dost, tvůj se mi moc líbí, stejně i postup a fota! Sliny se mi sbíhají, jsi šikulka! A s tou knihou neváhej!! Přeji hodně zdaru, ať se dílo daří!! Mávám!
lekorica
@Haji (14.5.2016 10:38) Ďakujem krásne. Musím si len čas nájsť. :-)
@Afataga z bravčovej pečene robievam paštétu keď zabíjame. Na spodok hrnca dám plachtičku (sama neviem poriadne z čoho to presne je, ale je to taká mastnejšia blana :-) ) Do nej zabalím slaninu a pečienku. Potom sa to všetko dobre prevarí a zmixuje z koreninami. Tá je tiež perfektná. :-)
capko
Je to nádhera a ta chuť musí byť úžasná.5* a K.K.
lekorica
@Capko (14.5.2016 13:16)
Ďakujem, veru. Len sa tak po nej zaprášilo. Nabudúce urobím z kila pečienok. :-)
dogagador
Robievam tu skvelu od Pusta, tam sa dava sladka smotana, Tvoja ma zaujala prave tou kyslou smotanou, takze urcite vyskusam, je to jeden z tych lakavych receptov.
atulienka
Foto nádherné a recept super. Je dobre urobiť si doma, aspoň viem, čo v tej paštéte je. V detstve ju maminka robila, ale namiesto masla dávala kačaciu masť a paštéta sa "tvárila", že je z kačacej pečienky. A veru mala na to právo:-).
lekorica
@Atulienka (15.5.2016 08:04)
Tak to je tiež dobrý nápad a husaciu masť doma mám, nabudúce určite vyskúšam. Ďakujem krásne za tip. ;-)
pivonka
Tiež občas robievam paštétu z kuracej pečene a tak ma trochu zarazila kyslá smotana v surovinách. Rozmýšľam, či tam nerobí šarapatu, či to nie je náchylné na kazenie, ale asi nie, veď Ty si výborná kuchárka. Tvoja paštéta vyzerá úžasne na tom tmavom chlebíku, titulné foto ma úplne dostalo, obdivujem schopnosť takto nafotiť jedlo
lekorica
@Pivonka (17.5.2016 14:43)
Kyslú smotanu bežne používam aj do varenia a zatiaľ sa mi veru nič nepokazilo. ;-) Tento recept som našla na jednej zahraničnej stránke a chcela som ho vyskúšať a vôbec nesklamal. Tymián a muškátový orech dodá paštéte tú pravú chuť. A ďakujem za kompliment. Baví ma to. Mamka bola kuchárka a hoci ja som len obyčajná učiteľka, rada sa vyventilujem v kuchyni.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia