Foto: lekorica
Veľmi jednoduchý a chutný recept na pečeňovú paštétu.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
100 g |
|
5 PL |
|
100 ml |
|
2 ks stredne veľká |
|
1 strúčik |
|
100 ml |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
trocha postrúhaného |
|
pár vetvičiek |
|
Postup
-
1
Celá príprava aj s varením trvá cca 40 minút. Cibuľku a cesnak si nakrájame nadrobno. Do panvice si dáme rozohriať olivový olej, pridáme maslo a kým sa nám maslo roztopí, vložíme do oleja vetvičky tymiánu. Opekáme ich cca 2 minútky, potom ich vyberieme.
-
2
Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a opekáme do zlatista. Keď je cibuľka opečená, pridáme nakrájanú pečienku. Opekáme cca 8 - 10 minút, potom pridáme víno alebo bujón (každý podľa chuti) a znovu povaríme 8 - 10 minút. Nakoniec pridáme muškátový orech, mleté čierne korenie, soľ a kyslú smotanu. Všetko poriadne premiešame a necháme prevrieť. Odstavíme a všetko zmixujeme v mixéri.
-
3
Paštétu naložíme do fliaš a ak chceme aby nám dlhšie vydržala, zalejeme ju ešte roztopeným maslom. Uchovávame v chladničke.
Výborná je. :-)
Ďakujem krásne.
Ďakujem krásne. Fotím si aj na moju stránku. Kolegyne ma nahovárajú napísať knihu s mojimi receptami, tak sa snažím aj fotografie s jedlom nejako krajšie nafotiť. :-)
Ďakujem veľmi pekne. Ešte to nejaký čas potrvá, kým to všetko pofotím. :-)
@Komunista ďakujem. Hlavne viem, čo som si tam pomlela. :-)
@Denyany Ďakujem. Tiež mám doma kopec receptov, ale s vínom a s bylinkami som ešte nerobila. A chuť je teda fantastická.
@Afataga z bravčovej pečene robievam paštétu keď zabíjame. Na spodok hrnca dám plachtičku (sama neviem poriadne z čoho to presne je, ale je to taká mastnejšia blana :-) ) Do nej zabalím slaninu a pečienku. Potom sa to všetko dobre prevarí a zmixuje z koreninami. Tá je tiež perfektná. :-)
Ďakujem, veru. Len sa tak po nej zaprášilo. Nabudúce urobím z kila pečienok. :-)
Tak to je tiež dobrý nápad a husaciu masť doma mám, nabudúce určite vyskúšam. Ďakujem krásne za tip. ;-)
Kyslú smotanu bežne používam aj do varenia a zatiaľ sa mi veru nič nepokazilo. ;-) Tento recept som našla na jednej zahraničnej stránke a chcela som ho vyskúšať a vôbec nesklamal. Tymián a muškátový orech dodá paštéte tú pravú chuť. A ďakujem za kompliment. Baví ma to. Mamka bola kuchárka a hoci ja som len obyčajná učiteľka, rada sa vyventilujem v kuchyni.
Xi xi xi. Pekny komentar. Xi xi xi.