Karfiolový krém fotorecept
Foto: mitzy
Hustá polievočka z karfiolu...
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiol umyjeme a rozoberieme na menšie časti. Vložíme ho spolu s očisteným a pokrájaným zemiakom a cibuľou do hrnca, zalejeme vodou, pridáme trochu oleja a varíme. Po chvíli pridáme bobkový list, soľ, petržlenovú vňať a varíme ďalej. Ku koncu varenia pridáme čierne mleté korenie a kurkumu. Potom prilejeme smotanu na varenie, zvýšime plameň, necháme prevrieť a polievku odstavíme.
-
2
Vyberieme bobkový list a polievku zmixujeme ponorným mixérom.
-
3
Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame :) Dobrú chuť!
Táto by sa jedla dobre z teplého bochníku :)
:)