
Krabí šalátik
Vhodný ako predjedlo do pekných pohárov na stopke, ozdobený plátkom citróna a petržlenovým lístkom.

Vajce v tuniakovom kabáte
Tuniaka scedíme a necháme dobre odkvapkať. Osolíme, okoreníme, ochutíme trochou citrónovej šťavy a primiešame...

Vajíčkovo-syrové guľôčky
Toto je ďalšie z malých drobností na pohostenie. Vyzerá pekne a chutí.

Kuracie rezance do vývaru
Vajíčko rozmiešame spolu so soľou, mletou červenou paprikou a solamylom. Do takto pripraveného cestíčka zamiešame...

Syrové waffle
V malom hrnci rozpustíme maslo a pridáme k nemu vajíčka, kefír, soľ a korenie.

Hummus s tekvicou
Či už ho podávate s krekrami, hriankami, zeleninou alebo zeleninovými chipsami, tekvicový hummus vás...

Slimáčky
Pře niekoho chutovka ale pře mojho muzika tepla večera doplnena cesnakovym dresingom :)

Sardelový croissant
Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti a roztiahneme ho na približne 15 cm kruhy, ktoré rozštvorcujeme...

Koláč funghi
Milujem huby a toto je môj obľúbený koláč. Je lepší než hubová pizza z pizzerie.

Kysnuté - nekysnuté slimáky
Cesto: Kvások pripravíme aktivovaním droždia v teplom mlieku s cukrom. Následne pridáme všetky suroviny a premiesime....

Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano
Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...

Pizza s kozím syrom a broskyňami
Čerstvé broskyne najlepšie chutia odtrhnuté zo záhrady, no skúste ich použiť aj do tejto zaujímavej pizze....

Ryžové guľôčky
Ryžové guľôčky sú lahodným, chrumkavým a jednoduchým pokrmom, ktorý maximálne využíva vlastnosti hnedej ryže....

Jemná slanina k chlebu
Tento recept opäť pochádza z knihy (staršej než 65 rokov) Slovenská kuchárka autorky Eleny Krčméry-Smatkovej...

Hubové kysnuté bochníčky s bylinkovým maslom
Cesto: Z vlažného mlieka, cukru, zo soli a z droždia pripravíme kvások. Preosiatu múku dáme...

Chlebík s grilovaným cesnakom
Na grilovanie sa teším už od jari. Pre tú vôňu, náladu aj svojské jedlá...

Jednozrnkový chlebík
Tento recept je veľmi chutný a zdravý. Jednozrnka je stará odroda pšenice, jedna z prvých...

Koláč s cibuľovo-smotanovým krémom
Cesto na koláč pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencii a vypracovaním hladkého cesta. Cesto preložíme do menšieho plechu...