Foto: babbu
Vždy som sa špargli vyhýbala, lebo som nevedela ako na ňu. Vďaka tomuto receptu si na nej pochutím nielen ja, ale aj moji chlapi Zobraziť celý popisVždy som sa špargli vyhýbala, lebo som nevedela ako na ňu. Vďaka tomuto receptu si na nej pochutím nielen ja, ale aj moji chlapi :-).
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Trúbu zohrejeme na 200 stupňov. Oschnuté konce zo špargle odkrojíme a povaríme ju cca 2 minúty v osolenej vode, zlejeme a necháme odkvapkať.
-
2
Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme z neho obdĺžniky dlhé asi 15 cm.
-
3
Zmiešame bryndzu s nastrúhaným syrom a nakrájanou klobásou, nanesieme asi lyžicu zmesi na každý obdĺžnik a rozotrieme. Po obvode necháme voľný okraj asi 1,5 cm široký.
-
4
Na zmes poukladáme špargľu. Potrieme olejom a pečieme 20-25 minút dozlata. Posypeme hoblinkami syra. Necháme chvíľku ochladnúť a podávame.
Skús pridať do vriacej vody okrem soli aj špetku cukru,špargľa bude chutnejšia.