Košíček s hovädzinou a cibuľou
			   Andrej Blaško
souschef hotela Mikado v Nitre, 25. júna 2015
		   
		   souschef hotela Mikado v Nitre, 25. júna 2015

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 50 ml asi | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 80 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 80 g | 
                                                             | 
                                                    
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 4 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 vetvičky | 
                                                             | 
                                                    
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| podľa potreby | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Z hladkej múky, zo zmäknutého masla, z vajíčka, vody a zo soli vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme pol hodiny odpočívať v chladničke.
- 2
 Medzitým na panvici s trochou oleja urestujeme mleté mäso. Na druhej panvici osmažíme dozlata cibuľu a cesnak nakrájaný na plátky. Pridáme tymian. Podlejeme smotanou a chvíľu necháme redukovať. Odstavíme z ohňa a zašľaháme žĺtky.
- 3
 Všetko ochutíme soľou a korením. Cesto rozdelíme na 4 časti, rozvaľkáme a rozdelíme do štyroch foriem. Spodok popicháme vidličkou, nanesieme mleté mäso a zalejeme cibuľovou zmesou. Pečieme asi 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu