Košíček s hovädzinou a cibuľou
Andrej Blaško
souschef hotela Mikado v Nitre, 25. júna 2015
souschef hotela Mikado v Nitre, 25. júna 2015

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 200 g |
|
| 100 g |
|
|
|
|
| 50 ml asi |
|
| 1/2 ČL |
|
| 80 ml |
|
| 80 g |
|
| 400 g |
|
| 4 strúčiky |
|
| 2 vetvičky |
|
| 400 g |
|
| 200 ml |
|
| 4 ks |
|
| podľa potreby |
|
Postup
-
1
Z hladkej múky, zo zmäknutého masla, z vajíčka, vody a zo soli vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme pol hodiny odpočívať v chladničke.
- 2
Medzitým na panvici s trochou oleja urestujeme mleté mäso. Na druhej panvici osmažíme dozlata cibuľu a cesnak nakrájaný na plátky. Pridáme tymian. Podlejeme smotanou a chvíľu necháme redukovať. Odstavíme z ohňa a zašľaháme žĺtky.
- 3
Všetko ochutíme soľou a korením. Cesto rozdelíme na 4 časti, rozvaľkáme a rozdelíme do štyroch foriem. Spodok popicháme vidličkou, nanesieme mleté mäso a zalejeme cibuľovou zmesou. Pečieme asi 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu