Toast s údeným pstruhom, marinovanou uhorkou a so šalotkou
Z pečiva vykrojíme rovnaké tvary a nasucho opečieme. Limetkovú šťavu a nastrúhanú kôru zmiešame s créme fraiche,...
Paprikové muffiny bez lepku
Upečte si tieto chutné bezlepkové muffiny na slano. Máte zaručene dobrú večeru alebo desiatu na druhý...
Jarné Tofu v aspiku
Chutná veľkonočná pochúťka prichádza v odľahčenom bezmäsitom prevedení. Vyskúšajte, ako chutí Tofu v aspiku...
Vyprážané sardely s cibuľou a cesnakovou omáčkou aioli
Sardely umyjeme, osušíme, vyberieme prípadné kosti a osolíme. Obalíme ich v múke, bielku a...
Syrové roztavence Májovienky
Keďže jedného obdobia som mala možnosť vyrábať si syry z kozieho mlieka, mala som ich nad...
Baszomti Lazaňát
Ide o prudko dekadentné lasagne s vrstvami z hnedej ryže, tempehu a domácich paradajok.
Kysnuté slimáčiky so zemiakovou plnkou
Kedysi som mala voči kysnutému cestu rešpekt, a dnes sa už nebojím trošku s ním experimentovať. Tento recept je mojou variáciou na slané kysnuté pečivo....
Mafiny s paradajkami a so slaninkou
Koláčik do dlane, na studeno i na teplo. A stovky variácií. Vždy iné cesto,...
Ananásové ragú s pečenou krevetkou
Nasekaný ananás premiešame s troškou restovaných mandlí, pridáme čili a mätu.
Tekvicové mafinky
Tekvica patrí k najuniverzálnejším plodinám. Vieme z nej pripraviť slané, ale aj sladké jedlá, chuťovo zaujímavé, zdravé, ľahké a...
Pizza špízy zo zvyšných cestovín
Cestoviny musia byť uvarené a dobre odkvapkané. Postupne ich napichujeme jednu za druhou (9-10 kusov) na...
Pizzová hviezda
Z troch vyvaľkaných plátov pizzového cesta vykrojíme rovnako veľké kruhy. Môžeme si pomôcť plytkým tanierom alebo...
Hubovo-slaninové košíčky
Všetky suroviny na cesto zmiešame, dáme na 30 minút do chladničky odležať. Na panvici opečieme slaninu, ...
Sezamové placky
Odmeranú vodu si dáme zovrieť a odstavíme. V širokej myse prisypeme ražno pšeničnu múku, kyp...
Quiche zo sezónnej zeleniny
Recept na quiche z letnej čerstvej zeleniny, chuť zeleniny je tak výborná, že stačia bylinky,...
Zapekaná plnená bageta
Chýba vám nápad na zaujímavú rýchlu večeru? Skúste zapiecť bagetu tak trochu na taliansky spôsob, naplňte...
Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná,...
Currywurst na vegánsky spôsob
Jeden z top európskych street foodov. Obľúbený hlavne v neskorších hodinách, ako doprovod k tým...
Syrové muffinky
Syrové muffinky patria medzi moje obľúbené pochutiny pre návštevy. Osobne používam menšie hviezdičkové formičky - také...
Vyprážané zemiakové krokety plnené údeným mäsom
Mäskom plnené krokety môžete servírovať ako malé pohostenie, predjedlo na sviatočné menu alebo pokojne ako večeru....
Pizza z talianskej pšeničnej placky piadina
Korpus pizze z placky piadina je tenký a krásne chrumkavý. Je možné použiť aj arabské chlebové...
Torta s feniklom a kozím syrom
Na každý kus zeleniny sa pozerám s veľkým rešpektom. Krájam ju, varím či pečiem tak,...
Slané šišky z odpaľovaného cesta
Ak obľubujete vyprážané fašiangové šišky, vyskúšajte aj túto slanú variáciu z odpaľovaného cesta so syrom a šunkou....
Zemiakové placky s údeným lososom
Dobrota nielen pre návštevu. Teplé alebo studené, vždy vyprovokujú pár kladných komentárov…...