Portobello burger

Hellmann´s
, 1. júla 2015
Portobello burger
Foto: Unilever
1
porcia
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hlavička (alebo normálny šampiňón)
1 PL
1 ks
1 hrsť
1 ks (alebo čili paprička)
1/2 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Olivový olej zmiešame s tymianom, pridáme soľ a korenie. Portobello potrieme zmesou z olivového oleja a položíme na gril tak, aby bolo vidieť rebrovanie. Grilujeme zhruba 20 minút. Potom otočíme a grilujeme ďalších 5 minút.

  2. 2

    Žemľu rozkrojíme napoly a na grile opečieme z oboch strán dochrumkava. Na gril dáme na 5 – 10 minút aj kozí roh (čili papričku) na zvýraznenie chuti.

  3. 3

    Na spodnú časť žemle dáme lyžicu tatárskej omáčky Hellmann‘ s, rukolu, opečený šampiňón, pridáme nasekanú cibuľku, opečenú papričku a vrchnú stranu opečenej žemle.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia