Foto: Unilever
1
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 hlavička (alebo normálny šampiňón) |
|
|
|
|
|
|
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 hrsť |
|
1 ks (alebo čili paprička) |
|
1/2 ks |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Olivový olej zmiešame s tymianom, pridáme soľ a korenie. Portobello potrieme zmesou z olivového oleja a položíme na gril tak, aby bolo vidieť rebrovanie. Grilujeme zhruba 20 minút. Potom otočíme a grilujeme ďalších 5 minút.
- 2
Žemľu rozkrojíme napoly a na grile opečieme z oboch strán dochrumkava. Na gril dáme na 5 – 10 minút aj kozí roh (čili papričku) na zvýraznenie chuti.
- 3
Na spodnú časť žemle dáme lyžicu tatárskej omáčky Hellmann‘ s, rukolu, opečený šampiňón, pridáme nasekanú cibuľku, opečenú papričku a vrchnú stranu opečenej žemle.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu