Haruľové lievance na špenáte

Marián Kupec
manažér pre gastro hotela Carmin v Pezinku, 22. decembra 2011
Haruľové lievance na špenáte
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
15 g
112 g
160 g
200 ml
1 g
250 ml
220 g
110 g
150 ml




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky postrúhame, pridáme vajcia, hladkú múku, cesnak, soľ, mlieko a majorán, urobíme cesto a lievance pomaly pražíme na oleji do zlatista.

  2. 2

    Špenátová plnka: Na oleji speníme mladú cibuľku, pridáme cesnak, soľ a umytý špenát. Nakoniec varíme so šľahačkovou smotanou.

  3. 3

    Servírujeme prekladaním lievanca a špenátu, ozdobíme bazalkou.

  4. 4

    Náš tip: Čerstvý špenát môžeme nahradiť mangoldom, ktorý má podobnú chuť a možno si vybrať z viacerých odrôd. Príprava je rovnaká.

Diskusia k receptu

evanaaa
No, haruľové lievance alias zemiakové placky mám rada, ale ke&ď prejdem všetkýi tymi vianočnými chuťami, možno si ich spravím, lebo už teraz by som si ich dala. Ale bez špenátu, toho som včera adnes zjedla dosť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia