Haruľové lievance na špenáte
Marián Kupec
manažér pre gastro hotela Carmin v Pezinku, 22. decembra 2011
manažér pre gastro hotela Carmin v Pezinku, 22. decembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky postrúhame, pridáme vajcia, hladkú múku, cesnak, soľ, mlieko a majorán, urobíme cesto a lievance pomaly pražíme na oleji do zlatista.
- 2
Špenátová plnka: Na oleji speníme mladú cibuľku, pridáme cesnak, soľ a umytý špenát. Nakoniec varíme so šľahačkovou smotanou.
- 3
Servírujeme prekladaním lievanca a špenátu, ozdobíme bazalkou.
- 4
Náš tip: Čerstvý špenát môžeme nahradiť mangoldom, ktorý má podobnú chuť a možno si vybrať z viacerých odrôd. Príprava je rovnaká.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu