Nakladané oravské syry s hruškovou marmeládou fotorecept
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Suroviny
20 g |
|
20 g |
|
20 g |
|
20 g |
|
200 ml (s arómou podľa chuti) |
|
20 g |
|
5 g v náleve |
|
(rozmarín, tymian, petržlenová vňať...) |
|
|
|
200 g |
|
10 g |
|
125 g |
|
2 g |
|
|
Postup
-
1
Z lístkového cesta urobíme sezamové tyčinky.
- 2
Syry pokrájame na rovnomerné kocky.
- 3
Cesnak roztlačíme hrotom noža alebo nakrájame na kúsky, bylinky a čili papričky nasekáme a zmiešame spolu s olivovým olejom.
- 4
Syry ukladáme do uzatvárateľných sklených pohárov a vrstvu po vrstve ich zalievame ochuteným olejom. Syry získajú chuť už po prvom dni pri izbovej teplote, v chladničke vydržia okolo jedného týždňa, závisí od typu syra. Syry môžeme nakladať rôzne a s rôznymi druhmi olivového oleja alebo orechového, tekvicového, sezamového či hľuzovkového oleja.
- 5
Hrušky očistíme a zbavíme jadrovníka, následne rozmixujeme a vmiešame wasabi pastu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujeme za upozornenie, chybu sme opravili.