Nakladané oravské syry s hruškovou marmeládou fotorecept

redakcia - fotkaredakcia, 17. júna 2016
Nakladané oravské syry s hruškovou marmeládou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

20 g
20 g
20 g
20 g
200 ml (s arómou podľa chuti)
20 g
5 g v náleve
 (rozmarín, tymian, petržlenová vňať...)
200 g
10 g
125 g
2 g




Postup

  1. 1

    Z lístkového cesta urobíme sezamové tyčinky.

  2. 2

    Syry pokrájame na rovnomerné kocky.

    Nakladané oravské syry s hruškovou marmeládou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesnak roztlačíme hrotom noža alebo nakrájame na kúsky, bylinky a čili papričky nasekáme a zmiešame spolu s olivovým olejom.

    Nakladané oravské syry s hruškovou marmeládou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Syry ukladáme do uzatvárateľných sklených pohárov a vrstvu po vrstve ich zalievame ochuteným olejom. Syry získajú chuť už po prvom dni pri izbovej teplote, v chladničke vydržia okolo jedného týždňa, závisí od typu syra. Syry môžeme nakladať rôzne a s rôznymi druhmi olivového oleja alebo orechového, tekvicového, sezamového či hľuzovkového oleja.

    Nakladané oravské syry s hruškovou marmeládou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hrušky očistíme a zbavíme jadrovníka, následne rozmixujeme a vmiešame wasabi pastu.

Diskusia k receptu

venusa
Úžas, úplne jednoduché a s tou hruskovou marmeladou, další úžas.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia