
Vajíčka s pikantnou bryndzou na karamelizovanej šalotke
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Vajcia prekrojíme na polovice, vyberieme žĺtky, ...

Koláč s paradajkami
Neobyčajný koláč s paradajkami je ozajstné letné jedlo, ktoré si vďaka konzervovaným paradajkám, s rovnakou...

Palacinky s pečenou tekvicou
Každá pekáreň je hrdá na chutné, kvalitné a často aj originálne koláče, chleby či zákusky. U nás však máme ešte...

Kolienko v horčicových cibuľkách
Niet nad vianočnú klasiku – národnú, regionálnu, ale aj rodinnú, pod ktorú sa podpisujú korene nášho rodostromu. V mene „šťastných...

Údený pstruh s citrónovým želé a chrenovou šľahačkou
Želatínu namočíme na 5 minút do studenej vody.

Rustikálne zemiakovo-syrové tortičky
Zemiaky v šupke dôkladne umyjeme a do 1/3 nakrojíme. Dáme piecť do rozohriatej rúry na 220...

Cviklové „carpaccio” s nakladaným cesnakom
Nakladaný cesnak: Zo surovín okrem cesnaku uvaríme rozvar a necháme ho vychladnúť. Spolu s cesnakom ho...

Šunkovo–syrová podkova s hubami
Lístkové cesto rozvaľkáme ako na závin. Údené mäso nadrobno rozsekáme, pridáme nakrájané, v...

Hrianky s čerstvými hubami a oštiepkom
Nájdem spriaznenú dušu, alias „Parťáka“ so spoločnými pocitmi pri „machrovaní“ v zástere a s vareškou v...

Syrové guľôčky s bedľou
Huby uvaríme v octe alebo sladkokyslom náleve, scedíme a nadrobno posekáme. Papriky, petržlenovú vňať...

Baklažánová nátierka so šalátom
Baklazan popichany ihlicou a zabaleny v alobale som piekla 30 minut na 200°C. Nasledne som lyzicou...

Zemiakový koláč
Zemiaky umyjeme a vložíme do vody s rascou a cesnakom. Uvaríme ich domäkka. Medzitým si...

Sieťkovaná omeleta
Navsteva za rohom a mame malo ciny co sme prave dokoncili... spravme ako robia nadlozme omeletou...

Bravčové krokety v „čiernom“ krupote
Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, ...

Rybacia balotínka s chrenovou omáčkou
Plátky lososa rozkrojíme cez stred ako knihu, osolíme, posypeme štipkou čili a kôprom. Zrolujeme do rolky, ...

Mánkův kapr v listovém těstě
Tuhle rybí variaci na Beef Wellington jsem vymyslel v létě 2008, kdy na webu pana Cuketky...

Šalát Adalbert
Tiež odpozorované z Varechy, všetko ostatné sú moje chúťky. Želatínu robím z vrecúška z...

Paradajkové košíčky so pšenom
Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Vianočné stromčeky z toastového chleba
Suroviny sú na 3 stromčeky. Vezmeme plátok toastového chleba, naň dáme plátok syra a plátok...

Lososový tatarák
Potrebujeme : napríklad 500g lososa (základ je aby bol čím čerstvejší), soľ, čierné korenie, ...

Melónový košík
Tiež je vám teplo a nechutí vám jesť? A čo sa tak schladiť melónovým košíkom?

Cviklové palacinky s marinovaným lososom
Očistenú filetu z lososa necháme marinovať 12 hodín v nastrúhanej mrkve, 2 lyžiciach soli, 2 lyžiciach cukru,...

Nivové suflé
Tvaroh, smetanu, sůl a pepř, vejce, nivu - vše ušleháme metlou. Vmícháme...
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky