Krémový kapustový šalát v šampiňónových „miskách“
Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 27. novembra 2013
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 27. novembra 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
1 PL |
|
1 PL alebo smotanového jorgurtu |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
50 g (štvrtené, bez kôstok) |
|
8 ks |
|
4 plátky |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C. Zo šampiňónov odstránime nožičku. Na plech pripravíme papier na pečenie, poukladáme naň šampiňóny, pokvapkáme ich olejom a vložíme do rúry na 8–10 minút.
- 2
Z kapusty odstránime hlúb a najemno ju nakrájame. Na zálievku vyšľaháme ocot, horčicu, cukor, soľ a dochutíme korením. V miske zmiešame kapustu, nakrájané hrozno, petržlenovú vňať, orechy a smotanu. Dobre premiešame a pridáme zálievku. Zakryjeme a necháme odležať 1–2 hodiny v chlade.
- 3
Šampiňóny vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Nožičky zo šampiňónov a oravskú slaninu nakrájame na malé kocky. Spolu premiešame a orestujeme na panvici, kým slanina nepustí masť. Grilované klobúčiky šampiňónov naplníme kapustovým šalátom a posypeme slaninovou zmesou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu