Krémový kapustový šalát v šampiňónových „miskách“

Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 27. novembra 2013
Krémový kapustový šalát v šampiňónových „miskách“
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
1 PL
1 PL alebo smotanového jorgurtu
1 PL
1 PL
2 PL
50 g (štvrtené, bez kôstok)
8 ks
4 plátky
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Zo šampiňónov odstránime nožičku. Na plech pripravíme papier na pečenie, poukladáme naň šampiňóny, pokvapkáme ich olejom a vložíme do rúry na 8–10 minút.

  2. 2

    Z kapusty odstránime hlúb a najemno ju nakrájame. Na zálievku vyšľaháme ocot, horčicu, cukor, soľ a dochutíme korením. V miske zmiešame kapustu, nakrájané hrozno, petržlenovú vňať, orechy a smotanu. Dobre premiešame a pridáme zálievku. Zakryjeme a necháme odležať 1–2 hodiny v chlade.

  3. 3

    Šampiňóny vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Nožičky zo šampiňónov a oravskú slaninu nakrájame na malé kocky. Spolu premiešame a orestujeme na panvici, kým slanina nepustí masť. Grilované klobúčiky šampiňónov naplníme kapustovým šalátom a posypeme slaninovou zmesou.

Diskusia k receptu